Добавете щипка свежест в интериора с подходящи декоративни възглавници

За да подобрим интериора у дома често използваме различни декоративни трикове. Дали това ще бъде керамична ваза, картина, тапет или друго е въпрос на виждане и лично предпочитание. Оказва се обаче, че много обичаме да купуваме декоративни възглавници, които поставяме на леглото, дивана, фотьойла или на пода, за да могат децата да сядат на тях докато си играят. Цветни, забавни, свежи тези декоративни атрибути придават особен уют и топлина в жилището. Много от търсещите декоративни възглавнички ги купуват с единствената цел да си създават визуален комфорт. Ако например диванът ви е в сивата гама и е в един цвят можете да го направите по-весел и стилен с няколко цветни възглавници.  Обикновено те се поставят на места където можем освен като декорация да ги използваме и като средство да подобрим и своето удобство. Гледа ви се филм и искате да се  настаните максимално удобно на дивана? Естествено, че декоративната възглавница е тук за да я поставите под главата си или зад гърба и да се настаните така, че да се насладите максимално на домашното кино.възглавници декоративни

Малки, големи, за глава, за крака, изобщо това са интериорни декоративни аксесоари, които можете д ползвате винаги, когато искате да си създадете малко удобство и комфорт. Декоративни възглавници можете да намерите в магазините за спално бельо или можете да си ги изработите сами у дома от подръчни материали. Да създадете свежест и удоволствие не е свързано сам с пари, защото декоративните възглавнички са евтини и достъпни, но пък за сметка на това ни дават това, от което се нуждаем.

Що се отнася до формата и размерите на декоративните възглавници е добре да имат е предвид, че когато купувате нови трябва да съобразите техния външен вид с обстановката в дома. ако например имате нужда от допълнително аранжиране в спалнята е добре да изберете такива с форма на сърце, кръг или овал. Така създавате чувство за спокойствие и романтика. За дневната и дивана ви са препоръчителни квадратните декоративни възглавници. Тъй като по принцип това е помещението в което има секция, телевизор, диван, холна масичка с прави линии е желателно да следвате стила и да изберете от вариантите с размер 40х40 или 50х50 сантиметра. Това са оптималните размери за такива възглавници, които нито изглеждат твърде големи, нито пък се губят като декор върху големия диван. Изберете по-контрастни нюанси. Така ще привлечете вниманието именно към детайла. Декорирането дори с възглавници трябва да е премерено и съобразено с личния ни вкус.

 

Публикувано в Дрги Интериорни Идеи с етикети . Постоянна връзка.