Защо е важно да се установи и локализира със специална апаратура един теч?

Водопроводната инсталация особено в стари сгради е доста рискова по отношение на течове. Това е причината, когато хората купуват жилище старо строителство първо да започнат с ремонта на ВиК и електропреносните системи. На практика не сме застраховани от течове и именно поради това в днешната публикация ще насочим внимание именно към различните варианти и съвременни методи за откриване на така наречените скрити течове. Имайте предвид, че над 90 % от проблемите не се виждат. Тъй като инсталацията е скрита зад гипсокартона, стените и плочките в банята то можете само по таенето и капчиците образувала се роса да предполагате, че има някакъв проблем. Обикновено тези течове започват именно с таене и прерастват в доста сериозни мокри петна, които се появяват на видими места в дома. важно още при съмнение да се реагира, тъй като така разходите за ремонт ще бъдат много по-малко.  Но спецификата на материята е такава, че без намесата на специалисти по ВиК е абсурдно без къртене да намерите източника на теча.ВиК ремонт

Практиката сочи, че скритите течове са често срещано явление. Независимо от това дари става въпрос за водопроводна или канализационна система при съвременните ВиК услуги се използват термокамери, с които много бързо се локализира източника на теча. Така техниците насочват работата си именно към проблема и дори  и да се наложи къртене то ще бъде в минимални граници, а не разрушаващо цялата мазилка и събарянето на големи участъци от фаянсови плочки и други. Системата за откриване на течове с помощта на апаратура е много добре развита в столицата. Така, че ако и вие скоро сте купили жилище и сте станали столичанин, но битовизмите ви връхлитат един след друг то ето, че е настъпил момента да потърсите фирма за откриване на скрити течове с апаратура София. За да развиват своята дейност максимално успешно изявените на пазара компании разполагат с качествена техника, която им помага много бързо да установят от къде идва теча. Дори и скоро да сте правили ремонт и да сте сменяли тръбите на водопроводната инсталация е напълно възможно някъде при неправилен монтаж връзките да не издържат на налягането и да се образуват влага, мухъл и сълзене по стените. Скрити зад стените, плочките или под подовите настилки тръби няма как да бъдат ремонтирани освен чрез разрешаване на част от покритието. Реално идеята на апаратурата и нейното прилагане е да се извърши локализиране на проблема, а от тук и в минимална степен да се кърти за да се извърши ремонта на тръбата или друг елемент от инсталацията.

Без нужното оборудване наистина е немислимо да минимизирате разходите за ремонта. Представете си ако фирмите, които поддържат определени участъци в София но отношение на водопровода и те не разполагат с термо камери и други методи за откриване на теча колко изкопи ще се наложи да направят за да установят къде именно е спукана тръбата. Възможно е повредата да е на едно място, но водата да избива на друго така че уредите за установяване на скрития теч са наистина определящи за това да се извърши ефективен и бърз ремонт. Апаратурата е ценен ресурс и с нейна помощ се локализират на пръв поглед неясни течове. Това е доста сериозен проблем и именно със съвременните технологии ВиК фирмите много прецизно успяват да се справят както с битови така и с по-мащабни като ремонт проблеми.

Предимството на откриването на скритите течове със специализирана апаратура установява откъде идва влагата в едно помещение в дома ви. Модерната техника е толкова чувствителна, че може с пълна точност да покаже от къде и какъв е проблема с ВиК инсталацията ви. Затова често намираме реклами в София и гломети градове за предлагана от компаниите услуга – откриване на течове без къртене с помощта на термокамери.  Самото откриване е важно за да се зонира мястото където ще бъде извършен ремонта.  Освен този незаменим модерен метод за откриването на скрити течове фирмите в бранша използват и импулсни влагомери. Така с безупречна точност се открива досадния теч и вече можете да пристъпите към ефективни действия.

Не си правете експерименти и не прибързвайте с къртенето. В повечето случаи се оказва, че теча не е там където предполагате и напразно сте разрушили мазилката или плочките на  стената. А един теч не само, че създава дискомфорт в дома ви, но може да  е и причина за това сметката за вода да набъбне повече от обичайното. Това всъщност се оказва една от причините много хора да потърсят в София специалисти със съответната апаратура, тъй като от известно време наблюдават, че независимо от това, че използват еднакво количество вода, то сметката им драстично е нараснала. В над 80 % от направените диагностики се оказва, че има скрити течове, от където водата изтича и така домакинството търпи загуби. течове по стениИ като се има предвид, че дори и най-малкия теч може да създаде доста проблеми не само на нас, но и нашите съседи е логично да предприемем бързи и адекватни мерки за неговото отстраняване. Отговорна и наистина сложна е работата по ремонта на ВиК инсталацията, особено когато се касае за течове, които са на недостъпни и невидими с просто око места. Затова е време да потърсите фирма за откриване на течове със специална апаратура и достатъчно компетентни и опитни в своята професия.  Действайте бързо, защото с водата и течовете в жилищните сгради шега не бива. Ако се надявате нещата да се оправят от само себе си сте в пълна заблуда. Корозия, рушене на повърхности, мухъл  и неприятни миризми са сам малка част от последиците, които един скрит теч може да причини. доверете се на модерната техника и професионалистите по откриване и отстраняване на скрити течове. За благоприятна и спокойна среда без течове и влага изберете Хидро Старт – вашия партньор за сух и чист дом. И тъй като не сме застраховани от дребните битови проблеми е добре да разполагаме с решение винаги, когато имаме и най-малките съмнения, че има теч в жилището ни. С надеждна и ефективна техника проблема ще бъде локализиран  и бързо отстранен.

 

 

Публикувано в Ремонт и Строителство с етикети . Постоянна връзка.