Лесно ли се почиства мека мебел от еко кожа?

Почитателите на кожената мека мебел вероятно си задават въпроси по отношение на това как се почиства. Действително преди да предприемете покупка на кожена мека мебел е добре първо да се запознаете с нейните предимства и недостатъци. Предложенията на ЛениСтил за такива продукти са за мека мебел еко кожа или естествена такава. Разлика между двата материала има и то огромна. Естествената кожа е доста скъпа и да дадете около 3 или 4 хиляди лева за диван си е доста висока сума. Инвестицията определено си заслужава, тъй като и от гледна точка на почистването няма да имате никакви проблеми. Тази кожа се почиства с памучна кърпа, която е лека навлажнена. За по-упорити петна пък можете да използвате и специален препарат за естествена кожа.

Еко кожата е материал, към който трябва да подходите с внимание. Наистина в съвременното производство на тапицерии се използват разнообразни като модели и класове еко кожи в мебелното производство. Те са изработени на принципа на пвц материалите, като се създава визуализиране наподобяващо естествената кожа.  Действително един такъв диван тапициран с еко кожа е почти три пъти по-евтин и много потребители ги предпочита основно заради цената. В това няма нищо нелогично, защото материала е достатъчно издръжлив на натоварване.

По отношение на почистването на меката мебел от изкуствена кожа обаче не използвайте препарати, които могат да увредят материала или да променят цвета им. Това определено ще се отрази пагубно на външния вид на кожата. Ако имате притеснения за това дали ще се справите с ефективното почистване можете да се обърнете към мебелните магазини, които продават такива мебели със съвет за това как да се справите с натрупването на прах, петна или други нечистотии. Обикновено търговците, които предлагат такава мека мебел имат и съответните препарати за тяхното почистване. Така ще бъдете сигурни, че диванът ви от еко кожа ще бъде в перфектно състояние.

Друг метод за поддържане на чистотата на меката мебел е професионално почистване от фирма, която е специализирана в това. Тук ще се наложи да си заплатите за услугата, но пък диванът ви от еко кожа ще изглежда като нов. Кожените мебели имат едно огромно предимство пред тези, които са тапицирани с текстил или промазани платове. Ако излеете неволно течност върху кожения си си диван то влагата няма да проникне в матрака, което от своя страна да предизвика нарушаване на неговото състояние и образуването на неприятни миризми. В сравнение с текстилните дамаски тези от еко и естествена кожа се почистват значително по-лесно и бързо.

Публикувано в Мека мебел с етикети . Постоянна връзка.