Основни стъпки при покупка на нов ъглов диван

Мебелите, при които е възможно позициониране „на ъгъл“ са доста популярни сред почитателите на практичното и функционално обзавеждане. Преимуществата и ползите от наличието на такова определено се забелязва не само визуално, но и от гледна точка на използването им. Характерно за ъгловите мебели е тяхната лесна приспособимост към пространството и поради това дизайнерите в мебелните фирми напоследък ни представят едни доста ефективни  и разумни решения, с които наистина не само лесно, но и доста естетично успяваме да се справим с подредбата на елементите. Като варианти за ъглово обзавеждане срещаме секции, легла, дивани, кухни и изобщо всичко, което ползваме в дома си. в днешната ни мебелна публикация обаче ще представим колекцията от ъглови дивани на мебелна фабрика ЛениСтил като една невероятна възможност, с която да оформите дневната и да я превърнете в очарователно местенце за почивка и раздумки с приятели.ъглов разтегателен диван

Дивана е елемент, който наистина е важно да изберем съобразно нуждите на домакинството. В категорията ъглови дивани мебели лени стил се отличават именно онези, които са адаптивни и разполагат с доста функции. Идеята ни при покупката на ъглов диван е в това да оформим пространството максимално елегантно, да си създадем удобство и при възможност обзавеждането да разполага и с опции от типа на трансформиране в легло и наличие на ракла. Тези основни предимства на ъгловия диван са едни от най-търсените от клиентите и именно поради това, че можете да поставите меката мебел в един от ъглите на стаята е предпоставка за спестяване на пространство и оформяне на кът, който действително оптически изглежда по-обемен. А със сигурност в по-малките стаи за гости това е сериозен проблем и обзавеждането би било наистина сложно и трудоемко. Но с диваните с ъглова форма разрешавате няколко казуса наведнъж. От ЛениСтил разполагат с достатъчно предложения в тази категория продукти и целта на вашия избор следва да бъде насочен именно към модела, който да е съобразен с индивидуалните ви претенции по отношение на дизайн както и останалите изисквания като размер, практични функции и други.

Но кои са главните неща, с които според експертите от ЛениСтил трябва да се съобразите при покупка на ъглова мека мебел? за да ви спестим време и досадно обикаляне по магазините за обзавеждане днес ще насочим вниманието ви именно към тях. Ясно е, че в основата на търсенето на диван ще поставим първото условие- формата му да бъде ъглова. Но пък тук е важно да изберете такъв с десен или ляв ъгъл. Това има значение по отношение на позиционирането на самата мебел, тъй като обикновено по-дългата част заема най-освободената от други елементи и мебели стена. При едни клиенти най-добре би се адаптира диван с десен ъгъл, но при други с ляв. Затова внимателно пояснете кой от двата типа да изберете. След като сте уточнили ляв или десен да е модели идва ред на размера. И тук няма как да подминете тази важна подробност, тъй като идеята да се купи диван от колекцията на Лени Стил, който наистина да отговори на параметрите на помещението, в което смятаме да го поставим. Дизайнерите на мебелната фабрика са особено отговорни към създаването на различните модификации. Тъй като домовете ни днес се отличават с разнообразни форми и квадратури е напълно естествено и обзавеждането да е с адаптиращи се и бързо намиращи мястото си габарити. Ето защо откриваме в онлайн магазина на лени стил доста богата гама от ъглови дивани с различни параметри, което всъщност е улеснение за търсещите малки, големи или средни като габарити дивани и друг тип мека мебел.

До тук акцентирахме първо на вида ъгъл на дивана, както и неговите размери. Това са чисто технически специфики, които по никакъв начин не бива да се пренебрегват, тъй като от това зависи дали този модел обзавеждане ще изглежда съразмерно и естетично в стаята. На трета позиция ще поставим дизайна. Тук  няма да отделяме толкова много време, защото всяко семейство си има конкретни изисквания по отношение на това да си избере цветови комбинации, десени, принтове, материали и т.нат. Просто тук заложете на онзи стил, който да пасва на вашия интериор и така лесно ще се ориентирате в предложенията. Ако не намирате това, което търсите то можете да се свържете с ЛениСтил и да си изберете дамаски от колекцията, с които фирмата работи. Не е задължително да ползвате базово предлаганите такива, защото на клиента се дава възможност да подбере цветовите комбинации по свой собствен вкус.

Четвъртата позиция ще отредим на функциите на ъгловите дивани. Те наистина са не само адаптивни, но и доста практични решения за всеки дом. Интересно е, че над 80% от този вид мека мебел разполагат с функция сън. Без значение колко често ще я използвате тези диван са толкова удобни, че наистина по нищо не се отличават и от най-луксозните спални и матраци. Ако по-честичко ще се налага да спите на разтегателен дивандивана изберете по-високи матраци, които са поставени в пълнежа на седалката  и облегалката. Това ще гарантира пълен комфорт и сладки сънища. Но дори и да не е толкова ползвана тази опция то не би било лошо да се замислите за мекотата на дивана ви, защото освен за сядане не е изключено да го ползвате и гледане на телевизия в полулегнало положение, както и да почетете любимата си книга в прегръдките на мекичкия ви нов ъглов приятел. Освен функцията, с която ъгловия модел се трансформира в супер удобно легло идва ред и на раклата. Ако едната страна се издърпва и се ползва за легло, то другата част от ъгъла остава със свободна подматрачна кухина, която повечето производители на дивани с ъглова форма (включително и лени стил) използват за дрешник. В подматрачното пространство се оформя площ, в която можете да съхранявате спалното си бельо и винаги при нужда да го извадите за да го ползвате.

Както се убедихте ъгловите дивани са една от супер практичните и ефективни мебели за всеки дом. Ако следвате основните принципи за избор на нов то със сигурност ще намерите най-правилното решение, с което ще внесете комфорт, изисканост и безупречно удобство в дневната. А ЛениСтил определено има с какво да ви очарова в своята нова колекция от ъглова мека мебел и всякакви други с такава форма.

Публикувано в Мека мебел с етикети . Постоянна връзка.