Масичката хола: поредното интериорно вдъхновение у дома

Други Интериорни Идеи

Дори и да сме си мислели, че обзавеждането на дома е лесна задача, впоследствие разбираме, че всъщност е тъкмо обратното – изборът на нови мебели не само се оказва по-сложен от очакваното, но и дори непосилен за мнозина… Какво да направим, за да не срещаме „спънки“ по пътя си – само след секунди ще разберем, затова не сменяйте страницата и пригответе да научите нещо наистина интересно!

Как да изберем нова маса за хол

Всички холни маси за хол имат специално място в нашия дом. Те са ни нужни в много отношения, но най-вече, за да постигнем естетическа хармония и безкомпромисна практичност, която е задължителна за всяко жилище. Преди обаче да вложим средства в подобен компонент, би следвало да обмислим внимателно всеки един детайл, който има отношение към неговото функционално и дизайнерско представяне:

  • Според дивана – ако в хола си имате стандартен прав диван, в този случай трябва да съобразите широчината на холната маса. Препоръчително е тя да бъде 2/3 от меката мебел, за бъде достъпът до нея максимално удобен за всички. Диваните с включена лежанка и ъгловите отново поставят условието за 1/3 или 2/3 – водещо в случая е да имате достъп до масата, без значение в коя част от канапето се намирате. Вземете това под внимание, когато купувате овална, кръгла или правоъгълна холна маса;
  • Според площта на стаята – логично е да мислим за по-обемисто холно обзавеждане, ако всекидневната предлага достатъчно пространство, в което да я разположим. Това важи и за масата, следва размерите на дивана, който се избора най-вече на база големината на стаята. Не пропускайте да оставите свободно пространство за минаване между двата компонента – около 30-40 см е добра цифра;
  • Според интериорните тенденции – те се менят всяка година, което прави избора на холна маса още по-сложен, сякаш напук на нашето търпение… В класически стил, минималистична, с ретро дизайн – тази мебел има десетки превъплъщения, но на кое от всички ще се спрем, си остава изцяло наше решение. Има модели маси за хол, които са решени в тъмни цветове и такива в светли, а други са със стъклена горна част или с нестандартен дизайн – решенията не са никак малко;
  • Според цената – нека си дойдем на думата… Няма купувач, който да не се интересува от обявената за холна маса сума. Днес можем да открием както модели в бюджетната граница, така и доста луксозни, които обаче биха оправдали всяка похарчена стотинка, ако визията и качеството им са на ниво.

В Лени Стил ще откриете точно такива решения – уникални, каквито ги заслужавате.

Как да я комбинираме с останалите мебели в дневната

Холната маса е допълващ интериорен елемент. Нейната задача е не само да засилва усещането за комфорт в стаята, но и да допринася за финализирането на цялостната визия, която трябва да може да е описва с три думи – класа, качество и комфорт (ККК).

Заветното трио и изискване към покупката на която и да е мебел, на която ще разчитаме много при оформлението на жилището, в този случай, на холната масичка, която можем да комбинираме по много начин с останалите компоненти, така че да се изяви по вълнуващ начин.

Какви са предимствата на това да я купим онлайн

Защо ми е да купувам онлайн, след като не мога да видя избраните мебели с очите си? Със сигурност си задавате този въпрос, когато сте на финала да се сдобиете с холна масичка за дневната, която ще използвате поне няколко години, а защо не и десетилетие?

Интернет търговията ни дава доста голяма преднина – получаваме възможност да разглеждаме на воля и да сравняваме отделните предложения, докато не стигнем до най-подходящото за нас. Друго предимство на онлайн поръчките са по-ниските цени, които не винаги можем да открием във физическите магазин. Обмислете този вариант.