Как да изберете нови мебели за спалнята?

Спални

Изборът на нови мебели за спалня е едновременно вълнуващо и страшно – вълнуващо, защото кой не обича нови неща и нов външен вид ? Страшен, защото мебелите са скъпи и страхът от грешка може да бъде огромен. За щастие, вземането на подходящите мебели за вашите нужди е много по-лесно, ако си задавате няколко въпроса, преди да поръчате вашите мебели.

За кой избирате мебелите?

Купувате ли ново обзавеждане за собствената си родителска спалня, или мебели за детска или стая за гости? Правилното обзавеждане е подходящо за потребителя на стаята, както по стил, така и по дизайн.

Какъв е вашият бюджет?

Добре е да разглеждате, за да придобиете представа какво предлагат различните магазини. Но определете каква сума можете да си позволите. Мебелите са голям разход, затова бъдете честни със себе си, преди да извадите кредитната си карта. Ако вашите мечти са големи, но банковата Ви сметка е малка, имате няколко възможности:

  • Купете само един вид мебел и изчакайте, докато можете да си позволите да си купите останалата част
  • Онлайн магазините за мебели, често предлагат голям брой продукти на промоционална цена.
  • Можете да изберете по-ниско качество на по-достъпна цена, когато избирате мебели за спалня за гости или детска стая

Говорейки за качество…

Разбира се, никой не иска мебели, които ще се разпаднат в рамките на няколко месеца. Но това не означава, че трябва да имате абсолютно най-високо качество. Вашият бюджет играе голяма роля при вземането на решение за нивото на качество, което можете да си позволите. От друга страна помислете и за предвидената употреба на мебелите. Струва си да похарчите повече за висококачествени мебели за основната спалня, но добре да слезете на едно или две нива за детска спалня, която ще бъде заменена в рамките на няколко години. Винаги си струва да се инвестира в качествен матрак , но не винаги си заслужава за нощно шкафче, табла или малка масичка за спалнята.

Колко е голяма стаята?

Ако обзавеждате малка спалня , няма смисъл да купувате масивно легло с четири плака или мамут. По същия начин, ако имате достатъчно късмет, за да имате голяма стая, не избирайте или твърде малко мебели. Мащабът е от решаващо значение за добре обзаведена стая. Това означава, че размерът на мебелите трябва да бъде в баланс с размера на пространството. Когато купувате нови мебели за всяка стая, уверете се, че размерите са подходящи. Все пак не искате да откриете, че новият скрин заема голяма част от пространството по трудния начин.

От какво имате нужда?

Може да замените всичките си стари мебели за спалня, като започнете от нулата в новия си апартамент или просто да си купите няколко нови мебели. Но от самото начало трябва да знаете какво всъщност се нуждаете. Ако споделяте леглото си с партньор , най-вероятно ще се нуждаете и от нощно шкафче. Ако гардеробът е сладък, но няма достатъчно пространство за всички вещи, значи е време за по-голям и функционален.

Обърнете внимание и на начина ви на живот. Вашата идея за идеалната неделна сутрешна закуска може да бъде с цялото семейство, натрупано в леглото ви? Ако това звучи познато, тогава се нуждаете от голямо легло, достатъчно просторно за всички.

Искате ли мебели от колекция?

Макар че със сигурност е безопасно да се купи напълно завършен комплект спални мебели, това не е задължително и дори не е задължително най-добрият избор. В традиционна или официална стая съвпадащият комплект изглежда страхотно, но в по-непринудените стилове, можете да разчупите обзавеждането. Вместо това изберете различни по стил мебели, които се допълват, но не съвпадат напълно помежду си. Това е чудесен начин да съчетаете няколко дизайна, които харесвате и да обзаведете стаята изцяло във ваш стил.