ъглов диван

За впечатляващото многообразие от дивани и необходимостта им в дома

Мека мебел

Меката мебел се отличава с богато разнообразие от модели. Табуретки, дивани, фотьойли, холни гарнитури, лежанки са само част от дългия списък от изделия, които се дефинират като тип мека мебел. Едни от най-предпочитания вид обаче се оказват диваните, а ключовите аргументи, които показват това е в тяхната безпрецедентна адаптивност. Няма никакво съмнение, че когато сте изправени пред покупка на такъв вид обзавеждане в основата на първосигналното ви решение е това на който от предложените модификации да се спрете. Точно с цел да ви улесним днес ще представим разновидностите, които се ползват с най-голямо уважение сред клиентите.

Видове и приложимост в дома ни

Тези мебели ни представят своя огромен потенциал. Обикновено възможностите, които ни предоставят търговците са изцяло свързани с идеята за оптимално приспособяване към интериора и нуждите ни. За да сме сигурни, че ще изберем най-добрата алтернатива на първо място е необходимо да се фокусираме върху видовото многообразие, което включва следните типове дивани:

Диван
 • Двуместни канапета;
 • Триместни дивани;
 • Г-образни;
 • П-образни;
 • Полукръг;
 • Модулни с възможност за конфигуриране на различни форми и размери.

Всеки един от вариантите е в състояние да покрие напълно собствените ни изисквания с цел напълно приспособяване към площите, които сме отредили за позициониране на мека мебел.

Важен е стратегическия подход при избор, който ни показва, че с внимание подбраната ека мебел може да ни гарантира оптимален комфорт и удовлетворяване на всички наши изисквания за удобство и качество.

За какво служат

Диваните са една от многофункционалните мебели, които използваме в ежедневието си. Те не само запълват празнотата в пространството, но имат способността да играят различни роли в бита ни. Знаете ли, че много семейства, които обитават ограничени като площ апартаменти избират такива, които задължително притежават разтегателен механизъм и функция сън. Това допринася за персонализирането на ежедневните занимания, които са свързани с пълноценен отдих и здравословен сън.

Диваните служат почти за всичко, което вършим в дома си:

 • Използваме ги за сядане и гледане на телевизия;
 • Лягаме на тях за да почетем любимата си книга;
 • Могат успешно да заменят леглото при нощен сън;
 • Заместват успешно трапезните столове и често вечеряме на дивана, докато гледаме интересен филм;
 • Някои от моделите разполагат с ракла, в която да се прибира спалното бельо.

И това е само началото, защото едни качествен и удобен диван наистина може да се превърне в основен мебелен артикул, който да замени необходимостта от не един елемент за обзавеждане. Според личните си потребности и намерение за използване на този тип мека мебел заложете на конкретни вид, който напълно да ви удовлетвори.