маса

Има ли разлика между кухненските и трапезните маси

Дрги Интериорни Идеи

Наистина това, което ще ви направи впечатление, когато сте изправени пред избор на маса е това, че в едни магазини те са визирани като трапезни, а в други като кухненски. Навярно причината е в това, че трапезната зона е част от кухнята и поради това двете понятия са взаимнозаменяеми. А дали е така или пък има някакви конкретни различия, с които е добре да се запознаете преди да предприемете инвестиция в такава съществена за домакинството ви мебел? Ще се доверим на търговец с опит в мебелния бранш за да открием приликите и разликите – Мебели Арена кухненска маса и трапезна такава са на фокус в днешното четиво.

Масата в зоната за готвене  – удобна ли е за хранене

Съвременната архитектура на апартаментите можем да определим като комбинативна т.е. зоната се използва не само като един вид дейности, а има и друга роля. Така е и с кухненското пространство, защото в крайна сметка готварската зона се оказва много близо до тази за хранене. Ето я една от причините от Арена, а и други търговски обекти да се формулира кухненската маса като трапезна.

Трапезна маса

Но все пак имайте предвид, че производителите, които конкретно визират тези понятия имат причина за това. Когато се говори за трапезна маса то се има предвид, че нейната задача е свързана именно с храненето, но при кухненските нещата стоят доста по-различно, защото:

  • Това са модели, които се използват и като работен плот;
  • Те са термоустойчиви;
  • Издръжливи са на натоварване и надраскване;
  • Почиствате се лесно и дори битовата химия не ги поврежда;
  • Повечето модели са влагоустойчиви.

Ето, че от Арена ни представят някои от разликите, които отличават тези за кухня и трапезария модели. Предимството им е в това, че са еднакво ефективни както за работа така и като зона за хранене.