Съвети за поддръжка на мека мебел

Мека мебел

Всеки има у дома си мека мебел. Привързани сме към дивана, фотьойла или табуретката като местенце, на което да поседнем или полегнем. Мекотата и удобството, с които ни даряват тези мебели наистина е прекрасна и със сигурност не искаме да се откажем от нея. В днешната публикация ще насочим поглед към това как да поддържаме външния вид на любимата си мека мебел. Нашите практични съвети биха били полезни ако имате проблем с петната, замърсяванията и други увреждащи това обзавеждане действия от наша страна. Когато купувате такъв тип обзавеждане всеки производител на мека мебел със сигурност би дал конкретни съвети за спазване на правила за третиране на повърхностите. Това е важно, защото можете да поддържате перфектния вид на мебелите дълго време и да им наслаждавате. Безсмислено е на две години да се сменят диваните, тъй като това не е и много евтина инвестиция.

За своите клиенти мебелна фабрика ЛениСтил сподели някои основни начини да върнете блясъка на мебелировката в дома. За да предпазите тапицерията от петна първо следва да внимавате какво хапвате докато гледате любимия си сериал пред телевизора. Мазните петна са наистина едни от най упоритите и ако случайно изцапате дивана си с пържени картофки например веднага третирайте петното със мек сапун и топла вода. Не оставяте мазнината да престои твърде дълго по текстилната тапицерия на дивана, защото в противен случай ще се наложи да търсите фирма, която предлага услугата пране на дивани. Меките тъкани се почистват доста трудно. Наистина бъдете внимателни, защото ако полеете с течност дивана е възможно тя да проникне и в сърцевината там където е матрака на седалката. Особено неприятно и е възможно да се появят неприятни миризми. Ако разполагате с прахосмукачка за течности веднага се опитайте да изтеглите колкото е възможно разлятата течност. Разбира се другият вариант е отново да потърсите услугите на почистващата фирма. Като ангажиран към своите клиенти производител ЛениСтил винаги дава точни указания за употреба на меката мебел  и това как да я предпазите.  За тези, които имат марки деца и се притесняват за състоянието на своите мебели от този вид се препоръчват дамаски от естествена или изкуствена кожа. Изключително практични и лесни за почистване тези материали са устойчиви на всякакви атаки от петна.  На пазара се предлагат доста препарати за защита на такива повърхности и меката Ви мебел дълго ще изглежда по начина, в който сте я закупили от производителя.

Използвайте и се наслаждавате на мебелите у дома. За да бъде този процес по-дълъг във времето полагайте предписаните от производителите и търговците на мебели указания за поддръжка.