секция

За секцията като декоративна мебел в дома ни

Секции

И като заговорихме за удобствата от правилно избраната мека мебел за хол няма как да подминем и подбора на втория по важност елемент в гостната стая. Секцията е не по-малко определяща за това да се създаде безупречна и невероятно модерна обстановка, стаята да изглежда добре подредена и в синхрон с интериора. Често дизайнерите определят холните секции като обединители, създаващи приятно усещане за завършеност в атмосферата на едно помещение. А какво би бил хола ни без модерна и напълно стилна секция? Идеята за покупката на такава мебел не подлежи на коментар, но въпросът е в това как да изберем перфектната за нашето пространство мебел – секции. Като съставна част от интериора ни не бива да бъде подценявана тази важна мебел. дори и да не експлоатирате максимално ефективно и да сте се насочили към мини размер то нуждата от подобно обзавеждане е безспорна.

модерна секция
секция

Секциите са нужни не само като място за аудио и видео техниката,  а и като елемент, който да запълни празното пространство в дневната. Имаше период, в който секциите изпълняваха ролята на дрешници. Често шкафовете им бяха пълни и с домашни посуда, чаши, бонбони и алкохол, с който да почерпите гостите си. днес далеч по-различна е олята на тази мебел и наистина потребители излагат друг тип приоритети, която смятат да подменят старата си секция с нова.

Статистика показва, че днес секциите са доста по-малки като размери. Нямат толкова много шкафове и чекмеджета, а освен това се залага и на типа модулни решения, които се аранжират в нетипични форми, създаващи усещането за пространство и обем в стаята. Все повече се наблюдава и още един артистичен акцент при изработката на тези мебели. Секциите приличат повече на отворени витрини, комбинирани с рафтове отколкото на типичните масивни секции, които помним от времето на нашите родители. Всъщност ролята на съвременната мебел е друга. Тя представлява декоративен акцент, а не продукт, който на всяка цена трябва да бъде напълнен с всякакви домашни вещи и пособия. Няколко книги, снимки със сантиментална стойност, подарък от приятел – най-често именно такива елементи ще откриете грижливо подредени върху новите секции за хол.

Както сами установихте до този момент не говорим за секцията като модул-поставка за телевизор. Това е така, защото и телевизионните приемници вече могат да се монтират директно на стената и нямат нужда от поддържащ детайл. Де факто секциите като мебели тотално промениха своята визия, имат съвсем различна роля за облика на едно помещение и всъщност са елегантно допълнение, а не мебел, която на всяка цена трябва да бъде огромна, с множество шкафове и чекмеджета.