кухненска мивка

Защо да изберем мивки от гранит

Кухни

Още с появата си на пазара мивките от гранит успяват да си спечелят много почитатели. Разбира се, причините за това не се дължат единствено на факта, че като цяло визуално тези кухненски пособия изглеждат доста по-цветно и иновативно от металните варианти. Като качества и предимства за едно домакинство тези кухненски мивки определено придават едно удивително излъчване, създават удобство и с нищо не се натрапват като стилистика и дизайн. Както споменахме не само чисто физическите и видими качества на мивките от гранит провокират клиентите да инвестират повее средства в такъв продукт. Има редица други положителни качества, с които следва да ви запознаем.

Пет основни предимства на мивките от гранит

Ако сте ползвали мивка алпака до този момент то със сигурност при всяко пускане на водата сте чували шума, който е неизбежен при съприкосновението с метала. Е, с покупката на гранитна мивка ще забравите за това. Гранитни мивки намаляват до минимум шума от пазащата вода, което на практика ги прави много тихи. Но нека продължим със списъка от положителни качества на тези феноменални изделия, тъй като обещахме, че ще изброим поне пет такива, провокиращи желание за покупка:

мивки
  • Шумопоглъщащ материал;
  • Устойчивост на цветовете и ултравиолетова защита. Дори мивката да не е изложена на пряка слънчева светлина то „отмиването“ или „избледняването“ на наситените цветове няма да бъде забелязано. Независимо дали сте избрали бордо или пък черна гранитна мивка то тя винаги ще бъде наситена като нюанс, независимо колко дълго време я ползвате;
  • Устойчивост на химикали и битови препарати за почистване. За всяка домакиня е важна хигиената в кухнята, а мивката е едно от местата за подготовка на хранителните продукти, при които е задължително да се дезинфекцира срещу бактерии и микроби. Проблеми с гранитните мивки няма да имате, защото те са супер издръжливи на химикали;
  • Многообразие от размери и форми, подходящи за дизайна на кухнята ви;
  • Изключително здрав и износоустойчив материал, който устоява на удар, надраскване и всякакви механични повреди.

Ето, че вече имате повод да помислите за гранитна мивка. Възползвайте се от най-новите предложения в Мебели Арена и си доставете удоволствие да домакинствате и готвите в кухненската зона.