Цветно решение за детската стая.

Други Интериорни Идеи

Тук ще обърнем внимание на това как бихте могли да направите детската стая по забавна и интересна. Изискванията към мебелите в това помещение са по-големи тъй като на първо място е необходимо да се обърне внимание на безопасността.

antre.bg-lenistyleМаса със столове – важна част от стаята. Те ще изглеждат интересни и занимателни ако изберете подходящ дизайн и цвят. Направете ги полезни, а не само красиви. В зависимост от това на каква възраст са децата подберете размера и материалът от който да са изработени. Когато говорим за мебели използвани за деца се препоръчват естествени материали като бук, трепетлика, явор, бор и други. Те ще ухаят прекрасно и ще напомнят на излета в гората. За съжаление обаче тези материали лесно се нараняват. По-малките несъзнателно могат да надраскат повърхността и наранят например масичката по време на игра. Друг подходящ материал за изработка на детска мебел е МДФ-а. Той е доста по-устойчив и екологичен. Има висока износоустойчивост. От същият материал можете да изработите не само маса, но и столчета за децата. Препоръчва се масата да бъде бяла и леко цвят крем. Независимо от тома, че Ви звучи малко скучно Вие можете да аранжирате за сметка на това пък с цветни, ярки столчета- може би в розово, жълто или зелено. Събудете сетивата на децата с този сет. Провокирайте тяхната креативност и изобретателност.

Маса с шарени столчета се вписва във всяка една детска стая, там те ще творят и развиват интелектуалните си възможности. За да привлечете вниманието на малчуганите за по-дълго време можете да украсите гърбовете на столчетата с различни декорации като стикери например. Бихте могли също така да изработите нещо заедно с децата и да апликирате с листенца, цветя и други. Нужно Ви е само въображение и желание.

Усетете детайлите и допълнете интериора в детската стая с контрастни цветове. Нека помещението вдъхва топлина, уют и спокойствие. Важното в случая е децата да се чувстват удобно и да имат желание да прекарат деня си тук. Не натрапвайте вашите виждания, накарайте детето също да участва в това, защото то е основният ползвател на мебелите.

Детската стая трябва да е добре осветена. Освен естествената светлина трябва да осигурите и добра осветеност и от изкуствен източник. Освен на тавана можете да монтирате различни плафони около леглото или пък някъде на подходящо място по стените. Така детето ще може да има постоянен достъп до тях и само да ги използва.

За да осигурите добра проникаемост на дневната светлина в помещението изберете завеси или пък щори с по-светъл цвят. Те не само , че ще пропускат повече светлина, но и ще направят стаята просторна и красива. И тук може да вложите творчество. Ако стаята е за момиченце можете да украсите с панделки от органза. Направете тюлени цветчета с различна големина и цвят.  Разпръснете като закачите внимателно в отделни части на завесата (или щората) Нека се чувства като принцеса. Импровизирайте и направете детето си щастливо.

Когато става въпрос за обзавеждане на по-голямо дете, което е ученик тук трябва също да съобразите каква да бъде мебелировката и как точно да я  разположите в помещението.  Изборът на стол и бюро са изключително важни. Те трябва да са на първо място удобни, за да може детето да не напряга тялото си при използване им. В зависимост от ръста му изберете височината на масата. Обърнете внимание на стола, Той трябва да е комфортен и удобен, да не е причина за образуване на изкривявания и неправилна стойка на тялото. Отново изберете цветовете , които детето харесва и предизвикайте интелектуалните му възможности.

В заключение бихме искали да ви кажем, че стаята на детето е може би ключова за неговото развитие, така че внимавайте и подбирайте мъдро!

Благодарим за вниманието!