декорация

Лесни трикове да се справим с есенната депресия. Да декорираме дома с картини.

Други Интериорни Идеи

Периодите, в които със смяната на сезоните изпадаме в депресивни състояния могат да се преодоляват доста по-бързо  и лесно с няколко основни трика. Знаете ли например, че есенната депресия е безсилна срещу подновяването на декорацията у дома. Когато сме подложени на стрес, напрежение или изпитваме силно притеснение един от най-добрите лекове, които подпомагат това да се справим бързо с отрицателните си емоции е да се отдадем на изкуството. Не всеки може да бъде художник или пък да се занимава с креативно ръкоделие у дома, затова пък имате невероятната възможност да направите правилен избор на картини за дома и да декорирате според своите усещания и идеи. Освен това ако до момента не сте разчитали на паната или картините за да внесете повече уют в помещенията вече имате достатъчно поводи да го направите, нали!картини

Но картините не са само средство за аранжиране и разнообразяване на домашната среда. В много офиси, в които работят повече служители работодатели установяват, че когато внасят в интериора картини с нарисувани цветя, забавни мотиви и други пораждащи положителни емоции, то техните служители стават много по-продуктивни.

Да изберем правилната декорация е свързана и с някои основни тънкости. На първо място е добре да се съобразим с размера на картината и това къде ще можем да я поставим. Много хора подаряват картини на свои приятели за поводи, но не мислят дали изобщо това произведение на изкуството ще намери място в дома им. Именно факта, че този декоративен акцент е строго индивидуален и съобразен с цялостната визия на интериора е причина да имаме предвид, че за да направим правилен избор е добре да имаме ясна концепция за това къде ще бъде поставена картината и каква е нейната цел.

Декорациите за стени пораждат емоции, внасят особено чувство и ни карат да приемаме обстановката като по-близка, приятна и спокойна. Затова е важна тематиката, която е изобразена на картината. Пъстротата на пейзажите, ярки цветни букети, геометрични фигури са много подходящи за офис и работна среда. За дома пък романтиката на белите орхидеи, рози, животни, които харесваме са особено приемливи ако искате да внесете повече настроение и спокойствие. На пръв поглед просто избор на картина, но пък ефекта, който оставя върху голата стена наистина е неповторимо безупречен. Затова ако и Вие се чудите как да се справите с есенното раздразнение и депресия то можете да си изберете картина за дома с летни или пролетни мотиви. Така ще върнете слънцето в дома си и ще подобрите настроението на цялото семейство.