Кои са новите модерни мебели в съвременното обзавеждане за баня?

Други Интериорни Идеи Ремонт и Строителство

Банята мечта днес е постижима не само защото пазарът е достатъчно голям и богат на всевъзможни интересни аксесоари, мебели, материали и цялостни концепции за нейното обзавеждане, но и защото всички те носят духа на удобството, комфорта и функционалността. Ето защо в повечето случаи, когато става въпрос за ново обзавеждане на баня или за преместване в друго жилище, което реално е изцяло празно, изборът на мебели за мокрото помещение е улеснен. Той е сведен до вкусовите ви предпочитания и собствената ви представа за това как би изглеждала идеалната баня за вас. Практичността е заложена почти във всеки модел на мивка с шкаф за баня, функционалността намираме в разнообразието от модели етажерки и т.н. Въпросът винаги опира до модерното и популярното, красивото и стилното, а кои са новите модерни мебели в съвременното обзавеждане за баня ще разберете още сега:

  1. Мебели от PVC или МДФ

И в двата случая говорим за достатъчно практични и функционални мебели за баня, защото са влагоустойчиви, тоест проблем с поддръжката и с дълготрайната им употреба няма да имате. В тази връзка, изборът ви ще е изцяло фокусиран върху това, кое ви допада повече. Според последните тенденции в обзавеждането за баня, за предпочитане са мебелите от МДФ. Експертите са на мнение, че те изглеждат по-стилно, всяват повече уют в помещението. От тук следва и че повечето нови модели мебели ще са изработени имено от този материал.

  1. Конзолите – революция в обзавеждането на съвременната баня

Новите бани са маломерни, а често и в странни форми, които не могат да поберат старите стандартни шкафове с изключително големи размери, обем и дори тежест. На помощ идват уникалните конзоли, които буквално не просто ви спестяват място, но и придават особено разчупен вид в обзавеждането на банята, колкото и да е малка тя. Конзолите са различни по големина, форма и вместимост, а често са изградени така, че могат да се поставят почти навсякъде. Има бани, в които до такава степен няма място за нищо, че една конзола с оригинална форма над тоалетната чиния би свършила не просто отлична работа, ами би придала и страхотен  облик на помещението.

  1. Принтът – тотален хит в днешния дизайн на баня

Принтът като вариация на текстилна декорация се намира вече не само в мебелите за хола и всекидневната, но дори и в тези за банята. След най-често срещаният принт е този, имитиращ истинско дърво, но пък по-артистично настроените сред вас биха могли да се спрат и на уникални животински, Принтът като вариация на текстилна декорация се намира вече не само в мебелите за хола и всекидневната, но дори и в тези за банята. След най-често срещаният принт е този, имитиращ истинско дърво, но пък по-артистично настроените сред вас биха могли да се спрат и на уникални животински, 3D и даже арт принтове!