балкони

До колко важна е хидроизолацията за тераси?

Ремонт и Строителство


Откритите тераси, балкони, бани, басейни и други се нуждаят от професионален ремонт при наличие на течове, поява на пукнатини, влага, образуване на плесен и мухъл. Решението е разнообразно и наред с това, което се предлага на пазара е необходимо да вземем под внимание и факта, че за да бъде извършен качествен ремонта се нуждаете от специалисти по хидроизолация на терасата. Само така бихте си гарантирали устойчивостта на външните пространства срещу различни неблагоприятни климатични условия.

Кое прави хидроизолацията важна част от ремонтната работа?

Сигурно си мислите, е щом е открита площ то това не е причина да се влагат кой знае какви средства за да изолира от влага дадено пространство. Но често се оказва, че под терасата или балкона има помещение, което се използва за основни цели на домакинството. При липсата на хидроизолация е твърде възможно проникването на влага, а това ще доведе до:

  • Мокри петна по тавана;
  • Нарушаване целостта на мазилката;
  • Поява на мухъл;
  • Уврежда се конструкцията на имота поради таенето на вода и разрушаването на бетоновите връзки.

Това са сериозни проблеми, които са съпроводени с редица материални щети. Наистина е важно да се подходи отговорно и да се предприемат адекватни мерки, тъй като наистина е необходимо да се елиминират подобни аварии. Изложени на силно слънце, топлина и влага откритите площи се амортизират и това повлиява на тяхната конструкция. Имайте предвид, че само добре изолираната от влага площ няма да бъде причина за това да се наблюдават критични ситуации.

Процес на изпълнение

ремонт на тераса

Правилното полагане на хидроизолацията е в основата на това да можете да разчитате на отлични условия за експлоатация на даден имот. Пораженията, които могат да нанесат всички онези ежедневни климатични въздействия както и последици от човешката дейност са причина да бъдете взискателни към екипа, който ще полага хидроизолацията на терасата ви.

Етапите, които задължително трябва да се спазват се отнасят до:

  • Анализ на състоянието на терасата;
  • Установяване причините и зоната за пропускане на влага;
  • Запълване на пукнатини;
  • Извършване на двойно изолиране при балкони и тераси, които са изцяло открити и незащитени;
  • Обличане на бордовете на сградата така, че да бъдат покрити с хидроизолация всички онези места, където има свързаност между конструктивните елементи;
  • Полагане на топлоизолация, която да осигури енергийна ефективност на имота.

Определено опитните специалисти знаят как да ви гарантират добро изпълнение. Затова при необходимост от качествен ремонт не пренебрегвайте на коя фирма за хидроизолация на тераси ще се доверите.