7 хитри идеи за обзавеждане на антрето

Антрета и Портманта

Едно от последните неща, които оставяме за обзавеждане вкъщи, но първото, което виждаме, когато влезем е антрето. Затова е хубаво да не го изоставяме твърде дълго време. Правилно казват хората – по дрехите посрещат. А вашият дом ви посреща по антрето от преминаването през входната врата и ще се чувствате по-добре, ако изглежда така, както искате.

  1. Създайте простор с бели мебели

Обичайно, коридорите във входа на апартаментите са тъмни помещения. Рядко има прозорци, през които да прониква естествена светлина. В подобни случаи е много подходящ белият цвят. Създава усещане за повече пространство и светлина. Много шкафове за обувки в бяло са комбинирани с цвят в друг акцент, така че да подчертаят определени детайли и да освежат цялостния дизайн.

  • Осигурете си удобство

В тесните антрета няма много възможности да се развихрите с удобни кресла и меки диванчета, които в магазините за обувки ви осигуряват комфорта да седнете и да се обуете. Кожените пейки – тип табуретка ракла, са много добър вариант. Те са тапицирани с мекичък дунапрен под кожата и поради тази причина са предпочитани под обикновените – дървени или метални, модели. Седалката се повдига и цялата вътрешна площ можете да използвате за съхранение на обувки, ботуши, пантофи.

  • Разширете визуално антрето

Огледалата са практично допълнение в коридора. От една страна, всяка дама би желала да хвърли един последен поглед на вида си преди да излезе. От друга, огледалото визуално разширява помещението и създава усещане за повече простор. Ако имате достатъчно място, можете да използвате портманто, в чийто модел е вградено огледалото. Ако имате място само за шкаф за обувки – изберете такъв с огледални врати.

  • Използвайте ъглите

Някои серии модулни системи за антре имат ъглови гардероби. Това е възможност да оползотворите и най-малката част от пространството. Освен това, те имат доста голяма дълбочина. Включват и рафтове, за да подредите обувките. А също и лост – изтеглящ се или стационарен, за връхни дрехи.

  • Използвайте височините

Все по-набираща скорост тенденция са откритите рафтове, поставени нависоко под тавана. Там можете да подредите кутии с обувки, шапки и аксесоари. Ако използвате вакуум машина за пликове за дрехи, на тези етажерки можете да поставите в декоративни кашони дори и сезонните дрехи. Единственият минус е, че откритите площи събират прах и налагат по-често почистване.

  • Заложете на вградена табуретка

Някои шкафове за обувки имат вградена ниша със столче за сядане. Издърпвате, когато ви трябва, за да се обуете. И после, хоп, просто го прибирате обратно. Така не заема излишно място, а имате допълнително удобство на разположение.

  • Слейте цветовата гама в дома

Модерните модулни системи за обзавеждане включват серии за различните стаи вкъщи. Така можете да имате подхождащи си цветови решения и дизайни – като се започне от антрето, мине през дневната, спалнята,  кабинета и детската. Финалното излъчване на дома е цялостно, сякаш създадено по поръчка.

Макар и малко по размери, антрето никак не е за пренебрегване. Отделете време да разгледате достатъчно идеи, почерпете вдъхновение и ги съобразете с размерите на вашето помещение. И не на последно място – със стила на останалите стаи във вашия дом.