Основни детайли за организиране на траурна церемония – избор на ковчег

Други Интериорни Идеи

Детайлите по организиране на едно погребение несъмнено са доста. Въпреки, краткия срок, за който трябва да се предвидят всички подробности има неща, които са определящи за достойното изпращане на нашите близки и приятели. В наши дни организацията и тези подробности оставяме в ръцете на траурна агенция, която да се погрижи за всичко. Несъмнено смъртта е една неизбежна част от живота ни и когато губим близки хора това е акт на непреодолима тъга и скръб. Поради това, че искаме с нашето последно Сбогом да изразим своята обич и привързаност към хората, които се отправят към вечността ние се стремим да направим това, което е прието като ритуал и съобразено с българските традиции. Полагането на покойника в ковчега е част от тази траурна церемония. Вероятно малко от нас знаят, че и в България има производител, който изработва ковчези. Вероятно звучи странно, но близките на покойника могат да изберат разнообразни модели ковчези Осогово според финансовите си възможности, разбира се.

Звучи някак нетактично и прекалено ако от траурната агенция ви попитат и предоставят каталог с ковчези, които да изберете, но всъщност така е редно и според средствата, които можете да си позволите за погребението се налага да изберете и модела ковчег. Фабриката за ковчези в Осогово е една от познатите на траурните агенции. Производството на тези продукти е съобразено с изискванията на близките на покойниците, които искат да покажат своята обич и уважение. Дори изборът на висококачествен ковчег е акт на изразяване на това и не бива да смятате, че служителите от агенцията се опитват да ви обидят по някакъв начин. Изборът на ковчег е важен за това какво погребение искате да организирате за своите близки. В зависимост от това от какъв материал са изработени ковчезите то и цената им е различна. По-евтините модели са изработени от фазер и талашит, а по-скъпите от МДФ, ПДЧ и естествена дървесина.

Да отдадем своята почит към починалите се изразява в избора на всеки детайл от организацията на погребението. Освен от висококачествен материал, ковчезите Осогово се предлагат с обков и орнаменти. Марката е известна на българския пазар не само с производството на обикновени, луксозни и висококачествени ковчези, но и с направата на дървени кръстове, пирамиди и други. Практиката показва, че винаги искаме да изпратим своите близки достойно. Затова да изберем ковчег, който да отговори на изискванията ни естетика и съразмерен с тялото на покойника са напълно оправдани. Траурна агенция Кипарис предлага изгодни и приемливи цени на моделите ковчези с марка Осогово.