декоративни мазилки

Предимствата на качествените декоративни мазилки

Други Интериорни Идеи

Декоративните бои и мазилки са част от създаването на перфектния домашен интериор. Когато желаете да засилите акцента в дадена част от дома правилната аранжировка и подбора на цвят и релеф на стената могат да предизвикат истински фурор. Именно поради това и интериорните дизайнери много внимателно подхождат, когато става въпрос за това да декорират и внесат индивидуализъм във всяка помещение. Качествените декоративни мазилки имат впечатляващи визуални характеристики и освен това са изключително здрави в зависимост от техния състав. Многообразието от такива, които се предлагат на пазара дават възможност да създадете уникален дизайн и така обстановката да се превърне в истинско произведение на изкуството. Наричат ги декоративни, тъй като действително майсторското нанасяне от професионалисти пресъздава съвършената картина, която да преобрази заобикалящото Ви пространство.

Последните години латексовите бои се изместиха от атрактивните и модерни интериорни мазилки. Не само, че при първите има вложени различни химикали, които са доста противопоказни за човешкото здраве, но освен това голяма част от тях са доста нетрайни и периодично се налага пребоядисване. Декоративните мазилки са изключително лесни за поддръжка. За изработката на такива с високо качество се използват натурални продукти като глина. Изработката на архитектурни детайли, чиито ефект е засилен с декоративните мазилки придава уникалност и индивидуалност. Поради разнообразния ефект и структура на интериорните мазилки те се използват както за отделни детайли, така и за боядисването на цели стени.мацилки

Предложенията на интериорните дизайнери са наистина прекрасно допълнение за дома, офиса, търговския обект, хотела. Без значение дали ще се декорира таван, окантване на прозорци, боядисване на стени или други детайли мазилките внасят неповторима елегантност и шик. Производители от световен ранг предлагат декоративни мазилки, които имат специфични седефени или златисти отблясъци, матирани или гланцирани текстури, релефни, имитиращи кожа, с пясъчен ефект и всякакви други. Не просто многообразни и в цветово отношение впечатляващата здравина на интериорните мазилки също е съществен фактор, който определя избора ни на такива.

За домакинствата, които предпочита лесна поддръжка на стените се предлагат варианти, които лесно се мият без това да повлиява на визуалните и качествени характеристики на мазилката.  Нанасянето на декоративните ефекти се извършва със специални четки и валяци, които спомага за постигане на желания ефект. Някои от видовете интериорни мазилки могат да се нанасят и от аматьори, но по-голямата част от тях изискват професионална намеса, което на практика ги прави уникални и устойчиви във времето. За да се получи перфектен и неповторим резултат  е важно да се спазва и указаната разходна норма в упътването за нанасяне. Тоновете и структурата на новата мазилка в дома избирайте според спецификата на мебелите и стила на интериора.