5 съвета за малкото жилище – превърнете дефекта в ефект

Други Интериорни Идеи Ремонт и Строителство

Малката жилищна площ предполага известни предизвикателства, но не бързайте да се отказвате от идеята за пълноценен комфорт

Днес много семейства инвестират в покупката на малко жилище, което наистина предполага известни предизвикателства, но и не обрича напълно каузата ви за пълноценен комфорт.

Почерпете опит от тези ценни съвети за обзавеждане, с които може да превърнете дефекта в ефект:   

  1. Бъдете креативни и подходете нетрадиционно

Маломерните апартаменти имат своите любопитни предимства – те крият нетрадиционни пространства, които винаги могат да бъдат усвоени по различни начини, стига да съумеете да ги оцените навреме. Всяко помещение има своята основна функция, а с употребата на правилните мебели и акценти, може да откриете допълнителни интересни приложения на зоните в стаите.  

Всяка ниша, с която разполагате, би могла да бъде не само кът за отмора, но и да предостави възможност за нощен сън. При необходимост същата площ може да бъде използвана не само за почивка, но и да бъде организирана като работна среда.

Вариантите са много, а при нужда може да се доверите и на експерт в интериорния дизайн.

  • Бъдете минималистични

След като заложите на светли и неутрални тонове, което е задължително условие, за да създадете илюзията за повече пространство, доверете се на един златен принцип. Не претрупвайте с мебели и декорации. Придържайте се към минимализъма. По този начин не само няма да отвличате вниманието си от несъществени вещи в помещенията, но и ще се улесните при седмичното почистване.

Семплият дизайн е винаги за предпочитане, особено ако разчупите обстановката с точните елементи за декор, превърнати в уникални акценти.

Не забравяйте и светлината! Пуснете естествените източници в дома си, за да си гарантирате отличен резултат.  

  • Хармонично разположение

Има някои параметри, които е редно да бъдат спазени, за да постигнете правилно позициониране на обзавеждането. Големите мебели трябва да стоят далеч от входните врати. В близост до стената намират място всички нощни шкафчета, помощни масички, скринове и табуретки.

Конструкциите трябва да са олекотени и да няма нищо прекалено, преграждания и струпвания.

  • Позволете на пространствата да се отворят за вас

Тук смисълът е да свързвате всяко помещение чрез отворен дизайн. Няма прекъсната линия между отделните пространства, те преливат едно в друго с помощта на прозрачни витрини, стъклени стени и секционни модули.

Незатворените рафтове са изключително полезни, защото не само съхраняват книгите и украсата, но и ви предоставят видимост и удобен достъп към тях.

  • Високо, високо, високо

Няма нищо по-оригинално от това да усвоите максимално площта на височина. Разбира се, това не е просто страхотна идея, тя е незаменимо функционална.

Изградете малка стълба и превърнете горната част на стаята в дрешник, за който в противен случай не бихте имали опция в малкото жилище. Стратегията е доста практична, а решенията зависят от индивидуалните ви потребности и предпочитания.

А ако все още търсите вашите мебели, доверете се на Monema.bg – отлично качество на супер цени.