шкаф за баня

Технически особености при шкафовете за баня с мивка

Други Интериорни Идеи

Моделът долен шкаф с мивка не е присъщ само за обзавеждането на кухнята. Когато се търси обективна възможност за подобряването на интериора в санитарния кът то повечето домакинства предпочитат да се възползват  именно от такива. Те са ефектен и доста практичен метод за организиране и оптимизиране на пространството, тъй като са компактни, но пък имат необходимото за да проведете своите хигиенни занимания. Умивалника с шкаф ще се внедри перфектно и във вашата малка баня, а това няма да бъде трудно, защото колекцията от продукти, които се предлагат на пазара са достатъчно разнообразни по отношение на дизайн, форми и размери.

Как да определите формата и размера

Това не е обикновен шкаф. Става въпрос за продукт, който е изложен на ежедневно използване, а освен това влажната среда е още едно предизвикателство за този тип мебел. Наред с качествата, които да осигурят на клиента опционално дълго използване за да бъде наистина функционална и прекрасна банята е важно да бъде намерен модел долен шкаф с мивка, който е съобразен с архитектурата на помещението.

За да се определи формата и размера е добре да имате предвид:

  • Общата квадратура на банята;
  • На какво разстояние са намира вратата от зоната за миене;
  • Навътре или навън се отваря вратата;
  • Къде е позиционирана тоалетната и душ кабината;
  • Има ли достатъчно площ за преминаване.

Тези чисто технически проблеми ще ви дадат яснота по отношение на пропорциите и вида на шкафа с мивка. Необходимо е да се търси синхрон и удобство, а не да се фокусирате върху голям, но недостатъчно приспособим към интериора ви модел.

Какъв да бъде материала

шкаф

Стана ясно, че е необходимо да се фокусирате върху такъв материал, който е с високо ниво на влагоиздръжливст. Но тенденциите, които се предлагат на пазара да многобройни и това може да ви затрудни до известна степен. Особеното в случая е, че когато търсите отлични качества то сред устойчивите материали, които са подходящи за изработка на мебели за баня са:

  • ПВЦ;
  • МДФ със защитен филм;
  • ПДЧ лакирано;
  • Алуминиеви;
  • Ратанови и други.

Излагането на тези материали на висока влажност няма как да окаже влияние върху техните визуални и технически свойства. Надеждни и качествени дори заливани с вода такива мебели не се увреждат и не се деформират. Разбира се има известни изключения, но за тях производителите на долни шкафове са предоставили пълно ръководство и инструкция за безопасно използване и грижа. Без значение на кой от моделите ще се фокусирате то определено няма да останете неудовлетворени от крайния резултат.