столове президентски

Офис стол с амортисьор – защо да изберете такъв

Дрги Интериорни Идеи

Сред множеството екстри, които отличават офис столовете от останалите модели е това, че те разполагат с амортисьор. Амортисьора е едно от революционните изобретения, които наистина допринася за максимален комфорт при използване на работния стол в офиса. Ролята му е свързана с това да настройва височината на седалката спрямо физическите данни на служителя. Невероятно удобно е това приспособление, тъй като с него си осигуряване намаляване на напрежението от това краката ви да висят цял ден и по този начин да се образуват крампи и болезност в крайниците. Офис стол с амортисьор е сред основните екстри, които са част от изискванията при покупка на такъв продукт. Идеята е да се създаде свобода и комфорт, независимо дали престоя е кратък или продължителен.

Всички офис столове ли имат амортисьори

Можем да потвърдим, че 99 % от столовете характеризиращи се като „офис“ модели разполагат с амортисьори. Обикновено те са от варианта газови, което спомага за лесното им манипулиране. Амортисьора свързва седалката със стойката, която стои на пода. Независимо дали е с колелца или статични крачета се осигурява лекота при настройване а височината така, че при сядане краката ви да са точно опрели в пода, а не да висят в безтегловност.

офис столове

Когато търсите стол с амортисьор е добре да се запознаете и с това дали за него се предлагат резервни части. Много важен момент, тъй като при ежедневна употреба е възможно амортисьора да изпусне и да има нужда от подмяна. Обикновено това са допълнителни аксесоари, които не са скъпи, а освен това дори технически неграмотен човек може да се справи с неговата подмяна.

И ако се питате защо да изберете офис стол с амортисьор то ето ги главните причини:

  • Гарантирате си пълен комфорт;
  • Настройвате  ирегулирате височината на седалката спорел личните си физически данни;
  • Дори при повреден амортисьор можете сами да се справите с поправката;
  • Цената на резервните амортисьори е ниска, което е основателна причина да не подценявате осигуряването на пълен комфорт докато работите.