мивка отпушване

Отпушване на мивки – защо неизвестността не бива да ни плаши

Ремонт и Строителство

И на вас ли ви омръзна ежедневно да използвате препарати за профилактика на канали, а мивката непрекъснато да се запушва. Явно проблема не е толкова елементарен и ако задържането на вода продължава то със сигурност казуса се нуждае от професионална намеса. За да се изясни причината за това ежеседмично запушване е напълно нормално да се направи диагностика на канализационното система. Не са малко симптомите, които показват, че не вашата мивка и слабата профилактика са в основата на това, което се случва, а че например причинителя на неволите и неприятностите ви се крие в централната канализация. Но във всеки случай е важно не сами да се опитвате да правите каквото и да било, а да поверите отговорността в ръце, които много добре знаят как да е справят с аварията.

Четири причини мивката да се запуши

Дори и на най-добрите домакини може да им се случи мивката да се запуши. Причините за това са от различно естество, но сред най-честите биха били:

  • Попадане в канала на прекалено много мазнини

Ако почиствате съдови, в които сте готвили твърде мазни животински продукти то след изстиване на изхвърлената течност отлаганията от мазнини може да причини сериозно запушване. Отпушване на мивки в случая изисква специални препарати, а при положение, че те не успеят за разтворят мазнините се прилага извеждането им от тръбата със специални приспособления и ръчни инструменти;

  • Струпване на косми

Ако и вие често сресвате косите си над мивката в банята то е напълно естествено голяма част от падналите косми да влязат в канализацията. Така обаче мивката се запушва и бавното отичане е показателно, че е време да почистите космите от сифона;

запушена мивка
  • Твърди предмети

Въпреки, че повечето мивки имат решетки на сифоните, които целят едри твърди предмети да не попадат в канализацията понякога е неизбежно това да не се случи. Пръстен, гривна или друго бижу както и миниатюрни прибори могат да се мушнат неволно в канала и така мивката ви да се запуши;

  • Други замърсявания

В кухненската мивка могат да попаднат както остатъци от храна така и кал, пясък и други замърсители, които се генерират при измиване на плодове и зеленчуци. Тези твърди остатъци могат да създадат предпоставка за наводнения, така че бъдете внимателни какво миете в мивката.

Висококвалифицирано отпушване – гаранции за качество

Качественото отпушване на мивки е от сериозен приоритет за домакинствата, защото така няма да се налага всяка седмица да инвестирате в препарати, които имат временен ефект. Още в началото на публикацията споменахме, че е твърде възможно проблема за честото запушване да не бъде вашата мивка, а нарушения път на каналните води по трасето до централните ВиК тръби.

Точно поради това е много важно да се подходи наистина професионално и при такива аварии да се търсят експерти, които са квалифицирани и много добре оборудвани с надеждна  и сигурна техника, която да извърши:

  • Диагностика по тръбите за да се установи причината за запушването;
  • Ръчни инструменти за бързо отпушване на мивките;
  • Опит и квалификация на екипа, които в комплект с оборудването наистина имат уникалната възможност да решат казусите със запушената мивка веднъж завинаги.

Когато отпушването на мивки се превръща в сериозна трудност наистина е приоритетно да бъдем оптимално отговорни към последиците, които аварията би причинила на имота ни. Наводнението всъщност се оказва най-незначителното изпитание, но плувналия в мазнина под, съсипаните подови настилки и скъп килим определено биха ви накарали да вземете крайни мерки. За да си спестите подобни битови неволни изберете Канал Техник. Екипа от опитни професионалисти ще се справи с всяко запушване без значение от причинителя. Доверете се на опита и си върнете спокойствието, защото няма мивка, която да се опре на експертите по висококачествено  и гарантирано отпушване на канали.