шапка

Ползите от поставяне на коминни шапки

Други Интериорни Идеи

За да предадете завършек на димоотводната инсталация след като сте подменили кюнците е важно да не пропуснете и шапките за комини. Много хора се питат за какво точно служат тези елементи и задължително ли е да се поставят декоративни шапки. Та нали все пак и те си имат някаква стойност, която би оскъпила инсталацията за отвеждането на газовете и миризмата. Реално обаче има причина да не бъдат пренебрегнати този тип елементи, тъй като липсата им може да бъде причина за възникване на редица трудности и главоболия. Инвестираните в шапки за комини цени са въпрос на правилна оценка не ситуацията. Стойността им не е чак толкова висока, че да бъде причина за разклащането на финансовата ви стабилност, но ролята на аксесоарите е ключова за да се повиши производителността на отоплителната система.

Удобствата, които носи със себе си шапката за комини

Стратегически това са продукти, които имат много важни задачи. За да бъде напълно завършена и подобрена във всяко едно отношение инсталацията, с която ще се отоплявате през зимните месеци то няма как да не оцените ползите, които носят със себе си тези елементи. Когато сте запознати с това какво реално вършат шапките ще установите, че неоснователно сте ги подценявали.

За да си спестят пари не малко хора споделят, че ги пренебрегват, но това въобще не е правилно, тъй като с оглед на ниската цена, на която могат да се сдобият с такъв елемент се оказва, че въобще не си струва да се правят подобни криви сметки. И следва да изяснил съществените ползи и роли, които носят със себе си шапките за комин с цел и вие да осъзнаете тяхната значимост:

Шапка за комин Искроуловител-Френско варелче
  • Подобряват цялостно горивния процес, независимо дали използвате като ресурс дърва, въглища, пелети, нафта или газ;
  • Намаляват риска от попадане на прах, клони и друг вид запалими при високи температури замърсявания;
  • Предпазват от влизане на вода при дъжд и сняг в комина, о това от своя страна е причина за загасване на отъня;
  • Намалява се конденза;
  • Няма възможност птици да правят гнезда върху комина като така да застрашат правилното отвеждане на парите и миризмите, вредните димни газове в атмосферата.

Ето така накратко можем да опишем ролите на шапките за комини, с чиято помощ можете да се погрижите за добро отопляване без трудности и възникване на проблеми по пътя на отвеждането на газовете.

Типове шапки за комин и техните цени

След като ви запознахме със специфичните функции на тези аксесоари е време да ви разкажем малко повече за видовото им многообразие както и стойността им. Вариантите ще се изумите колко са разнообразни и впечатляващи. Наистина е важно да се отбележи, че има защо домакинствата да не подценяват вложените и по-точно инвестираните в тези изделия цени, тъй като приноса им е определящ.

Сред видовете, които освен значим ефект върху предпазването на комина, но и с впечатляващ декоративен акцент са:

  • Шапка за комин Искроуловител-Френско варелче

Стандартен и изгоден вариант, който ще позволи много по-доброто изгаряне на материала и отвеждането на димните газове. Производителността на елемента се дължи на това, че предпазва от всякакви атмосферни влияния, които по един или друг начин могат да повлияят на отоплителния процес. Само 37,55 лв. ще ви струва, но пък работата, която върши наистина е впечатляваща;

  • Въртяща, Инокс AISI 304, Регулируема квадратна база

Ефективен продукт, който се отличава с дългия си живот. Базовата цена е 110 лв., но  момента можете да се сдобиете с такъв с 5 % отстъпка, която предлагат за своите клиенти онлайн магазин balkanenergy.bg. Издръжлива на корозия и високи температури тази стилна шапка ще ви служи максимално дълго във времето.

Още интересни и актуални предложения на много добри цени можете да откриете в balkanenergy.bg.