Алуминиев радиатор

Алуминиеви радиатори за парно – кое ги прави по-добри от останалите предложения

Дрги Интериорни Идеи

Радиаторите за централно или локално парно отопляване са сред водещите решения, които се избират от домакинствата, изискващи икономично и рентабилно посрещане на разходите през зимата. И предвид това, че е без значение какъв е източника на енергия интереса към видовото многообразие от тела, с които топлината се разпространява очевидно е съществен. Ролята на радиаторите е в това да внесат много повече уют и да осигурят на интериора визия, която да ни допада. Напоследък много атрактивни за клиентите се оказват алуминиеви радиатори за парно, които се предлагат в различен цвят, дизайн, размер. Гъвкавостта при тези продукти е толкова голяма, че действително е абсолютно логично почитателите на иновативните системи за отопление да изберат точно такива за своя интериор.

С какво са по-добри от стоманените панели

В публикацията, която посветихме на панелните радиатори разкрихме някои основни техни плюсове. Наистина това са класически вариант за парно отопляване, които се предлагат на ниски и достатъчно поносими цени. Но ако това не ви е достатъчно като тенденция за модерния ви интериор то очевидно се нуждаете от по-висок клас продукти, които да повишат нивото на комфорт и ефективност.

Разликата между панелните и алуминиевите не се дължи само и единствено на това, че са изработени от различни материали. Ключовите различия между двата варианта радиатори се дължат на качествата на отоплителните тела, които разбираемо се припокриват, но не във всички насоки. Подходящо комбинираните уреди и тела са в състояние да осигурят на домакинството повече комфорт, топлина, уют и стилна визия. А точно по тези показатели алуминиевите радиатори превъзхождат панелните.

глидер

Сред осезаемите разлики, които биха наклонили везните към тела от алуминий са:

  • Проводимост на топлина

При алуминиевите се акцентира именно на онези свойства, които се отнасят до това да се осигури бързо затопляне на помещението. Топлоотдаването е толкова скоростно, че няма как друг вид тяло да успее да достигне зададената температура;

  • Лекота

Теглото на алуминиевите и до три пъти по-ниско от това на панелните тела. А това е причина много повече да са желаещите монтажисти, които предпочитат да работят с олекотени разпространители на топлина. Друг аспект на ниското тегло е в това, че позволява монтиране  в различни помещения;

  • Висока ефективност

Благодарение на бързото топлоотдаване и лесното приспособяване към интериора алуминиевите радиатори за парно осигуряват ефективен отоплителен процес.

Няма спор, че точно заради това клиентите предпочитат именно тези продукти, с които да оптимизират разходите през отоплителния сезон.

Качество с перфектна визия

Наред с доказаните качества, на които можете да разчитат при използването на алуминиеви тела то е очевидно, че се нуждаете от още един лек стимул, който напълно да удовлетвори стилистиката и облика на интериора ви. Безупречно качество с гаранция за дълъг живот – ако и вие търсите такова решени то сте попаднали на правилното място.

Освен, че ще ви спечелят със своята:

  • Антикорозивност;
  • Гъвкавост а материала;
  • Устойчивост на високи температури;
  • Лесно адаптиране и монтиране към съществуващи системи и връзки.

Друг аспект, който се оказва приоритетен за почитателите на стилното отопляване е външния вид на алуминиевите радиатори. Те са много по-елегантни, оцветени в дизайнерски тонове, изработени във форми и размери, които се приспособяват в обстановката така, че да бъдат незаменима част от нейния облик.

Сигурно се питате дали този модел на отопляване носи със себе и недостатъци. Няма да крием и това, че наред с плюсовете алуминиевите радиатори не са от най-евтините, които се предлагат на пазара. Ако цената не ви притеснява и сте готови да инвестирате нещо по-луксозно, но пък с огромен потенциал то ето, че действително именно този тип продукти ще подобрят интериора ви и ще ви служат като декоративен акцент не само по време на отоплителния сезон.