анкер кука

Анкерите – крепежите, които се ползват при всеки строителен обект

Ремонт и Строителство

Многообразни са видовете крепежни елементи, които се използват в различни сектори на строителството, автомобилостроенето и механизацията. Вероятно сте запознати с част от тях като продукти, които ползвате дори в домашната си работилница. Такива са винтове, гайки, дюбели, шайби, пирони и много други. Днес обаче ще ви обърнем внимание към едни по-специфични и също често прилагани крепежи в различни сфери. Това са анкерите, които обаче не са толкова познати от масовия потребител, въпреки че такива крепежни елементи има почти навсякъде около нас.

Какво представляват анкерите

Анкери са онези механични елементи от типа крепежни, чиято роля е да закрепят различни видове тежки детайли. Обикновено такива тежки елементи са стоманени детайли, които следва да се съединят с бетонна основа. В зависимост от това какъв е типа на скрепителната дейност се използват различни по вид анкери.

Едни от най-разпространените на пазара са:

  • Втулкови анкери;
  • Анкери за набиване в стоманени повърхности;
  • Винтови анкери;
  • Химически анкери.

Избора на анкери на първо място трябва да бъде съобразено с естеството и тежестта на елементите, които ще бъдат съединявани с бетоновата основа. Именно поради високото ниво на отговорност на тези елементи е препоръчително да избирате само такива, които са с доказани стандарти и са утвърдени като крепежен елемент, който можете да използвате за съответния ремонт или работа.

Независимо от това, че като определение анкерите се охарактеризират като крепежен елемент, който закрепва две отделни части или строителни елементи то многообразието, което ще откриете на пазара идва да покаже, че тяхното използване може да се приложи в различни сфери на строително ремонтните работи.

Най-разпространените видове анкери

Натоварването, на които са подложени някои видове анкери наистина е сериозно изпитание за този вид крепежен елемент. Такива представители на тази категория продукти са:

анкери
  • Анкери с резбована глава

Подходящи са за всякакви видове ремонтни и монтажни работи. Максималната издръжливост на тези крепежи стига до 20 тона. Това, че са тънки позволява да бъдат използвани дори за стени, които не се отличават с особена ширина;

  • Високотехнологични и безопасни анкери

Опростен вид крепежи с високоякостни свойства и гарантирана безопасност при прилагането им

  • Куки за вграждане

Това е отново вид крепежен елемент от категорията анкери, които се използват за изключително тежки елементи;

  • Анкери за сандвич панели
  • Специализирана категория анкери, чиято роля е изключително решаваща при строителство на сгради от такъв вид строителни детайли.

Широк спектър от такива основни и други варианти анкери можете да откриете в каталога на kam04bg.com.