радиатори от алуминий

Радиатори от алуминий – кое ги прави предпочитани

Други Интериорни Идеи Ремонт и Строителство

Не бихме определили като случайност факта, че все повече домакинства избират да заменят старите метални и чугунени радиатори с алуминиеви. Популярността на новите модели се дължи на редица техни преимущества, които няма как да останат незабелязани. За онези от вас, на които им предстои да направят цялостен ремонт и търсят ефективно, рентабилно и икономично решение днес имаме удоволствието да представим алуминиеви радиатори от balkanenergy.bg като в следващите редове ще се фокусираме именно върху основните предимства на тези продукти.

Алуминиеви радиатори – предимства и недостатъци

За да се изтъкнат качествата на тези продукти е от съществено значение да обърнем внимание както на добрите им страни така и на недостатъците им. Всеки продукт си има две страни  и в зависимост от индивидуалните нужди на домакинствата се прави комплексна оценка за това кое би било най-правилното решение. Именно затова днес ще разчитаме изцяло на компетентната оценка и професионализъм на екипа на balkanenergy, с които се надяваме да дадем правилни насоки за отоплението и на вашия дом.

Предимствата

Алуминия като суровина влиза все по-често като основен материал за производството на отоплителни уреди. Лесен е за манипулиране и постигане на желаната форма, а освен това теглото му е достатъчно ниско за да могат отопляващите тела да се позиционират на различни повърхности  и височина. Но разбира се, това са само малка част от положителните страни на моделите алуминиеви радиатори. Ако трябва да сме по-детайлни то нещата биха изглеждали така:

радиатор
Helyos H350, Мощност на глидера 116W
 • Леки и адаптивни;
 • Висок коефициент на топлоотдаване;
 • Лесни за монтаж и транспортиране;
 • Компактни като размери;
 • Стилни и елегантни дизайнерски решения;
 • Възможност за оцветяване в желани тонове, които напълно да се приспособят към интериорния облик на жилището;
 • Икономични;
 • Рентабилни;
 • Енергийноефективни;
 • Не корозират;
 • Могат да се ползват дълги години.

Това са все плюсове, които няма как да пренебрегнем, когато става въпрос за качествено и максимално чисто отопление на жилищните площи. Списъка никак не е малък и вероятно има още положителни качества, които сме пропуснали. Наред обаче с добрите страни на алуминиевите радиатори е редно да не пренебрегваме и техните

Недостатъци

Тук всъщност не става въпрос за това, че самите радиатори имат някакви дефекти. Става въпрос за това, че когато си извършва монтаж на алуминиеви радиатори е определящо да се заложи на професионален екип, който да извлече максимума от тяхното функциониране. В противен случай можете да си навлечете неприятности от този сорт:

 • Ако свързващите тръби са от различен материал от този на радиаторите е възможно корозирали частици да попаднат в радиаторното тяло и така да предизвикат запушване;
 • Избор на висококачествена охлаждаща течност. Киселинността при някои течности е доста агресивна и може да окаже влияние дори върху здрава сплав като алуминия;
 • Повреда от спад на налягането. Когато се инсталират нови алуминиеви радиатори е много важен момент системата да се обезвъздуши. В противен случай не само, че няма да можете да ползвате на максимална мощност топлината, но и загубите ще се наложи да бъдат заплатени.

Професионални съвети

Balkanenergy съветва своите клиенти да избират висококачествени алуминиеви радиатори и да се възползват от техните приоритети и предимства, но същевременно с това да незабравят, че ефективното и рентабилното им функциониране изисква и правилен монтаж. За да не губите време и за да спестите средства е желателно при закупуване на алуминиеви радиатори от balkanenergy да се запознаете и с опциите за монтаж.

За ефективно и модерно отопление домакинствата се нуждаят от правилните съвети и уреди, които наистина могат да гарантират рентабилност на разходите. Домерете се на екипа на Balkanenergy и изберете алуминиеви радиатори като гаранция за естетика, иновативност и качествено отопление през зимните месеци. Всеки един от предлаганите продукти са с дългогодишни експлоатационни показатели, които ги превръщат автоматично в перфектната инвестиция.