двулицев матрак

По какво двулицевите матраци се отличават от еднолицевите

Матраци

Видовото разнообразие на матраците, които се предлагат на пазара се дели на две главни категории продукти. Според начина на ползване и позициониране върху рамката на леглото се разграничават еднолицеви и двулицеви матраци. И при двата вида има редица предимства и недостатъци, но между тях има съществени разлики, които са определящи за избора, който клиентите правят. В настоящата публикация ще ви запознаем с основните отличителни белези на двата типа продукти, които имат значение за индивидуалния ни комфорт.

Три специфични разлики между еднолицевите и двулицевите матраци

От изключителна роля за комфорта на човека, който ползва матрака е да тялото да се чувства спокойно и защитено. В грижа за здравословния сън все повече производители влагат изключително устойчиви, здрави  и надеждни материали, които да отговарят на този важен критерии. И при моделите с едно и две лица няма как да направи тук разлика, защото в крайна сметки висококачествените материали действително гарантират и съответното качество на сяна. Но ето ги и разликите, по които няма как да пренебрегнете предимствата и недостатъците на двата типа матраци:

матрак с две лица
  • Матраците с две страни могат да се ползват в зависимост от сезона, а тези с едно лице не предоставят такъв комфорт;
  • Двулицевите матраци имат много добра проветривост. Самата възможност за обръщане е предпоставка за намаляване риска от спарване и задържане на влага във вътрешността на матрака;
  • С двулицевия матрак е необходимо да си купите подматрачна рамка или пък леглото да има фабрична такава, докато еднолицевите разполагат вградена.

Много хора се питат защо еднолицевите матраци са по-евтини от тези с двете лица. Отговора не може да бъде еднозначен, но главната причина за разликата дори и в ценово отношение се крие в това, че вариантите с две лица се приемат като дългогодишни решения. Въпрос на индивидуална преценка и възможност е на какъв матрак ще заложите. Безспорно качествата на двулицевите са много повече от тези на еднолицевите, но независимо от избора, който ще направите ви гарантираме, че продукта, който закупите ще се погрижи подобаващо за вашия спокоен сън.