камина

Удобството да се отопляваш с камина на дърва

Други Интериорни Идеи

Отопляването на дърва е сред методите, които са характерни за много голям процент имоти. Тъй като на пазара се предлагат доста осъвременени уреди, които са с компактни размери, намаляващи миризмата на дим, прах и мръсотия това реално позволява дори на домакинства, които обитават апартаменти да използват комфорта и уюта, който енергията от изгарянето на дървата им предоставя. Точно поради тази причина искаме да ви срещнем с едни от лесно приспособимите в различни имоти камини на дърва – https://www.balkanenergy.bg. Колекцията, представена от търговеца определено ще ви заинтригува, тъй като наистина е доказан метод за цялостно достигане на желаната температура  жилището както и възможност за намаляване на разходите.

Какво представляват камините

Те наподобяват печки, но са доста по-елегантни като визия. Прекрасно допълнение към романтичната обстановка са камините и освен това не случайно се определят като уреди надграждащи метода за отопляване на дърва. Много уют, комфорт и естетичност се предоставя от използването на уред, който е комбинативно средство с множество роли и функции.

Дори да си мислите, че са просто някакъв вид решение за посрещане на студа в зимните месеци то грешите. С тези устройства и правилния им подбор разполагате с възможността да си осигурите ефективност, икономии и романтична среда, в която ще бъде истинско удоволствие да пребивавате, когато температурите навън станат непоносимо ниски.

Камина на дърва

В най-общи линии това, което можем да споделим за камините на дърва са следните особености:

 • Те са ефективен метод за отопляване на имоти с различна специфика и квадратура;
 • Приспособими са в помещения, в които има изграден димоотвод;
 • Лесни са за употреба и монтаж;
 • Създават приятна и уютна обстановка;
 • Могат да отопляват оптимално големи пространства посредством вариантите за разпространяване на топлината – гореща вода или въздуховод;
 • Икономични и рентабилни уреди;
 • Ниска инвестиция, която е с много бърз темп на възвръщаемост;
 • Освен за отопляване някои от предложените в каталога на balkanenergy.bg модели могат да осигурят и гореща вода за битови нужди на домакинството.

И ред други положителни качества имат камините на дърва, което предполага интереса към тях. Спецификата им ги прави ефективни и приложими към условия и обстоятелства, които са в състояние оптимално да улеснят отоплителния процес през зимните месеци.

Основни насоки при покупка

Решението да замените електрическите уреди с такива на твърдо гориво понякога си има своето пълно основание. Честото повишаване на цената на електроенергията се е превърнало в мотив, който ни кара да се замислим върху това до колко можем да спестим и да оптимизираме разходите през зимата. Определящо е това, че като горивен ресурс дървата са достъпен източник на топлинна енергия, а освен това сред останалите водещи аспекти са и това, че като стойност на съоръжението и изграждането на отоплителна система първоначалната инвестиция не е голяма.

И за да бъдете напълно сигурни, че ще инвестирате разумно и има смисъл от това ви представяме няколко кратки насоки за покупка на подходящата за имота ви камина на дърва. Това, с което трябва да се съобразите е следното:

 • Дизайн на камината

Редно е уреда да се впише идеално към вашите интериорни дадености. Няма как камината да изглежда като натрапник, който няма място в модерната обстановка на всекидневната и изглежда като натрапник. Затова се фокусирайте върху такава, която напълно да се внедри;

 • Мощност

Всеки имот си има своите характеристики и точно те са ключови да инвестиране в модел, който оптимално да осигури топлина на общата квадратура на жилището;

 • Удобства и екстри

За да се намали ангажираността на стопаните при зареждане и контрол то това, което е водещо е именно удобствата и екстрите, които разполага уреда. А независимо от примитивния характер на камините на дърва определено ще се изненадате как те могат да ви спестят време и усилия.

Интересни и компактни идеи ще откриете в търговската мрежа, така че инвестирайте разумно и отговорно.