Красивият дом зависи от интериорните идеи, които ще осъществим

Други Интериорни Идеи

Да си спомняте за прекрасния интериор  в петзвездния хотел или за уютната обстановка в дома на родителите си има огромно значение това как е формирана атмосферата. Всеки детайл придава отпечатъка на правилно оформения интериор и от там спомените Ви са по-ясни и ценните моменти остават запечатани в съзнанието ни.  Изграждането на интериорен дизайн за жилището ни изисква да бъдем особено търпеливи, взискателни и за да се насладим на комфорта и удобството е много важно как ще успеем да балансираме личните си изисквания с това, което пазара на мебели и декор ни предлагат. Виждането ни за лукс може за други хора да не толкова впечатляващо, но щом ние изпитваме удоволствие и се чувстваме сигурни и спокойно в такава обстановка е нормално атмосферата, която сами сме изградили и създали по свои изисквания да бъде така хармонична и успокояваща.интериорен дизайн Бургас

Педантите търсят определена математическа точност в разпределението на мебелите в дневната, обичат спалнята да е изрядно подредена и всеки детайл да е поставен на точно определено място. Няма нищо лошо в това всичко да изглежда като по конец, но винаги съветваме новодомците да оставят и онзи елегантен начин да внедрят собствените си идеи и акценти. Как да подберете индивидуалните интериорни механизми за да успеете не просто да обзаведете практично и съобразно нуждите си, но и да впечатлите приятели и роднини, които обичате да каните в дома си? Класиката в жанра е съчетанието на цветове, които са познати, дори тривиални и може да станат дори досадни в даден момент. Затова дори и да обичате интериорен дизайн с класически привкус е добре да съчетаете цветове, които да не са твърде натоварващи и тежки. В този стил на мебелиране и декор геометричните фигури са ясни. Преобладават бяло, черно и сиво. Липсва излишна декорация, която да внася кич в излъчването на помещенията. Стените са грижливо боядисани в един цвят , който от своя страна е съпоставим с мебелировката и дори картината, която сте предвидили да поставите. Мебелите обаче при класическия интериорен дизайн се характеризират с пищност и са богато изразени. Те са масивни и акцента пада именно върху тях. Мотивите са изпълнени с резбовани флорални шарки. Цветовете пастелни и меки като излъчването е особено успокояващо и аристократично. Тежките едноцветни завеси са присъщи за този класически интериор и те също част от задължителните атрибути, които следва да подберете за създаването на такъв стил.

Но толкова популярен е ретро интериора. За доста съвременни домакинства това е прекалено голям кич и неправилното съчетаване на мебели, цвят и форми може да направи атмосферата дори твърде простовата. Прекалената шарения е артистична, но определено за да постигнете ефект е нужно да го направите умерено.  Същият модел на излъчване придава и ориенталският интериорен дизайн. Тук отново има твърде много цветове, животински и изображения на цветя в особено големи размери, подложени навсякъде каренца и щури фигури създават хаос. Съвременният човек не ги приема и гледа на тях с недоумение. За много хора обаче това е начин на живот, такъв който са наследили от своите родители и за тях спазването на традициите в изграждането на интериорния дизайн е свещено.

Хармонията и уюта се забелязва в съвременният стил на изграждане на интериорният дизайн. Тук няма никакви излишности. Линиите са прави, мебелите атрактивни, но изключително изящни. Минимализма в модерното обзавеждане е превзело интериора. Колкото повече свободно пространство, толкова по-космическо елегантен изглежда интериора. Светлите тонове превземат помещенията. Светлината е навсякъде и ако сте заложили на френските прозорци то просто сте ударили джакпота с това да постигнете съвършенство и елегантност. Липсата на твърде искрящи цветове действа доста успокояващо и говори за уравновесеност на самото изграждане на дома. Кой от стиловете на интериорно изграждане ще предпочетете е въпрос на лично виждане и вкус. Оставяме на Вас да изберете модела, който отговаря на характера Ви, за да постигнете идеалната среда.