Печат – защо е важно всяка фирма да притежава такъв?

Други Интериорни Идеи

Печатът е необходимост за всяка фирма. Това е знакът, с който отбелязваме съгласието да се сключи даден договор или пък да изразим волеизявлението  с подпечатването на определени документи, които държавните институции изискват. Неговият задължителен характер е и причина да поръчаме изработка на печат в лицензирана да извършва такава дейност печатница. След подаването на документи за регистриране на едно дружество или еднолична фирма то последващата стъпка, която се предприема е именно изработката на печата. Имайте предвид, че издаването на платежни документи, сключването на договори и други като реквизит съдържат именно поставянето на печат. Този задължаващ момент изисква именно да поръчате възможно най-скоро такъв.

Много собственици или упълномощени лица не са наясно, че държавата изисква да има контрол при изработката на такива печати. Набора от документи, които трябва да представите в печатницата са задължителни и дори един да липсва е твърде вероятно да Ви бъде отказана изработката на такъв. Затова съвета ни е да е подценявате списъка, който служителите Ви дават за да подготвите в кратък срок необходимото и да заявите изработката на нов печат. Съдържанието на печата също трябва да бъде уточнено в деня на поръчката. Има задължителни реквизити, които присъстват. Това са името на фирмата и нейната абревиатура, т.е. дали това е ЕТ, АД, ЕООД или друго сдружение. Ако искате да бъде гравирано и логото на фирмата Ви това също следва да бъде отбелязано. Имайте предвид, че твърде сложни графики много печатници избягват да правят, защото е много възможно това не само да оскъпи услугата, но и да не е ефективно при поставянето на печата върху даден документ. Следващ присъстващ атрибут върху печата е изписването на града, в който е регистрирана фирмата. Това не е толкова задължително, но е препоръчително за изпълнение. Така след като вече сте готови и сте представили нужните документи за изработка, уточнили сте реквизитите и това което ще бъде изписано на знака на фирмата Ви правите официална поръчка. Може би си мислите, че това е една сложна процедура, но поради държавните изисквания и регулирането на безконтролната изработка на печати следва условията да бъдат точно спазвани.

Самото изработване се извършва със специална техника. Процедурата е кратка и ако заявите експресна поръчка то може и в рамките на час да получите новия си печат. Механизмите, които се използват за поставянето знака могат да бъдат автоматични или пък обикновени. Предимството на първите е, че не нужно да носите тампон с мастило, в които всеки път да мокрите печата. При тях поставянето става лесно, защото самият модел има специално поставен тампон, в който гравираните издътини се напояват и само лек натиск е нужен за да поставите печата, там където е необходимо.