помощна маса

Как се почиства декоративна маса

Други Интериорни Идеи

Научи повече от днешното четиво за това как да върнеш блясъка на своята масичка в хола. Предвид достъпната цена все повече хора биха споделили, че ако видят известно замърсяване то определено биха помислили за директна подмяна на мебелировката. Всъщност не е нужно да изхвърляте вашата любима мебел, а просто да я освежите. В следващите редове ще ви разкажем за това как според типа на вложените материали да почистите така, че да върнете първоначалния ѝ вид.

Почистване на масичка със стъклен плот

Обикновено това са онези мини модели, които се състоят от плот, изработен от стъкло и основа, която може да бъде метална или дървена. Най-лесно се почиства горната част, тъй като тук се нуждаете единствено от препарат за стъкла и мека памучна кърпа. Тъй като натрупания домашен прах наистина създава неприятен облик с финото покритие, което застила масата съвета ни е да използвате антистатичен препарат, който буквално отблъсква миниатюрните прашинки.

Стъпки при поддръжка на плота:

  • Отстранете до колкото е възможно със суха кърпа праха;
  • Напръскайте от разстояние стъклото;
  • Използвайте кухненска хартия за да разнесете препарата и да премахнете с негова помощ петна от пръсти и останал прах.

Краката или основата на масата е добре да се почиства редовно със съответните препарати, които са подходящи за метал или дърво.

Поддръжка на маси от ЛПДЧ и МДФ

Ще се изненадате колко лесно можете да се справите с това начинание. Предвид защитния слой, който притежават тези плоскости имате възможността да използвате почти всякакви налични препарати за дърво. Освен това ЛПДЧ и МДФ позволяват използване и на препарати за стъкла, така че въобще не се тревожете за почистването, ако имате само такъв под ръка.

Тук можете да не пръскате директно върху мебелировката, а да напоите леко памучна кърпа и с леки движения да премахнете натрупаното замърсяване. Не е нужен специален курс за да се научите да почиствате любимата си помощна масичка, а само правилните препарати, с които да се сплавите успешно.