3 съвета за цялостен дизайн на спалнята

Спални
Спални с матрак

Покупката на висококачествени мебели за спалнята е от първостепенно значение за това да ги използваме с удоволствие през годините. Легло, матрак, нощни шкафчета, скрин, гардероб – всеки знае кои са основните интериорни компоненти при избора на комплект за стаята за сън. Наред с това, трябва да се помисли и за други неща като осветление, цветове, материали за изработка, декорация и домашен текстил, споделят от МебелМаг. Запознаването с актуалните тенденции при интериора е също наложително, за да бъдат резултатите не просто хубави, а изключителни.

Как да създадем модерен и практичен дизайн на стаята за сън

Готовите комплекти за спалня са най-лесното и предпочитано решение от потребителите решение, но най-доброто ли е наистина? Има ли място в този случай за индивидуален подход и за създаването на обстановка с характер, която да има и силно въздействие? Ето и някои полезни съвети за това как да създадете приказен интериор от класа:

Съвет номер 1

Спалнята трябва да ви осигурява комфорт в големи дози, затова започнете най-напред от правилната преценка на пространството. Бъдете “пестеливи”, ако зоната е ограничена и развихрете фантазията си, ако стаята е с голяма площ и може да побере по-голям комплект мебели. 

Идеята е като краен резултат да е налице балансирана обстановка, която да отразява съвременните тенденции, личността ви и да посреща нуждата от висока функционалност. Без значение дали ще заложите на уюта на изминалите времена, или ще се придържате тясно към свръхмодерното, най-важното си остава практичността на комплекта за спалня.

Съвет номер 2

Цветовете. Значението на нюансите в спалнята е изключително голямо. Те са дотам важни, че хората доста често наемат интериорни дизайнери, които вместо тях да подберат и комбинират отделните тонове. Изберете комплект в светлата гама, ако стаята е по-тясна, и тъмните/контрастните, ако имате “поле за изява”, позволяващо по-разчупени и нестандартни комбинации. През 2022 са актуални цветове като слонова кост, бежово, ярко синьо, сиво, маслено зелено и бяло.

Съвет номер 3

Купете ефектни осветителни тела и не пренебрегвайте детайлите. Имате възможност да добавите към комплекта в спалнята основно и акцентно осветление, като вторият вид е подходящ за определени места в стаята – кътчето за четене, работното бюро, тоалетката и др. Колкото до “дребния шрифт”, домашният текстил и подовите настилки са сред елементите, без които обстановката в покоите няма да изглежда завършена. Килим, завеси, тапети, картини – изберете ги с оглед стила на интериора, цветовата схема и използваните за изработката на всяка една мебел материали.

Преди да инвестирате в интериорен комплект за спалня, обмислете още веднъж всяка една подробност. При покупката на LED осветление, легло, ракла, огледало или надстройка за гардероба следвайте три основни точки: качество, визия, цена.

Кои са актуалните трендове при жилищния интериор за 2022

Модата е неразделна част от живота ни, като тя оказва силно влияние и върху жилищния интериор. Ето кои са водещите тенденции при мебелите за 2022:

  • пространства, адаптирани към работния график (хоум офис) – оптимизираните работни зони са задължителни в наши дни, когато много от длъжностите мигрираха в жилището. Това налага обособяването на красив и удобен кът за работа, в това число и комплект за спалня с място за изпълнение на служебните ангажименти;
  • синьо и пак синьо – за него смело може да се каже, че днес то е сред любимите за много хора нюанси. Не случайно се предпочита и за комплекта за спалното помещение, което е важно да бъде уютно, функционално и решено в красиви цветове;
  • ретро модернизъм – ако допреди няколко години винтидж стилът е бил хит на пазара за мебели, то днес той е примесен с футуристичния дизайн, който е логично отражение на високотехнологичния напредък през 2022.

Превърнете покупката на комплект за спалнята в незабравимо преживяване за цялото семейство и се насладете на високо естетическите резултати в края на това ваше интериорно приключение.