диван

Как да разпознаем здравия диван

Мека мебел

Всеки се стреми към покупка на мебели, които се отличават с високи качества. Здрави, стабилни и износоустойчиви – такива са изискванията ни към диваните, които бихме желали да станат част от нашия интериор. Определено взискателността в дадени ситуации може да ви се стори твърде голяма, но търсим ли нещо гарантирано здраво то със сигурност е важно да се справим с избора така, все едно имаме намерение да го ползваме поне двадесет години. Е, то е ясно, че такъв вариант няма, но пък ангажимента ни спрямо подбора е насочен към диван, който напълно да удовлетвори тези наши мечти.

Време за проба

На картинка всички мебели изглеждат супер красиви. Изключително дизайнерски оформени и фантастични като иновативност по отношение на функции и описание е първото впечатление, което прави каталожната колекция от мебели. Но правилото гласи, че когато се избира диван то той задължително трябва да бъде изпробван. Само така можете да сте напълно убедени, че инвестирате в най-доброто.

мека мебел

Как да го направите? Ако вече сте сигурни в избора си е време да посетите магазина на място и да направите детайлен анализ на дивана:

  • Седнете по няколко различни начина – почти на ръба, в следата на седалката както и плътно до облегалката. Ако дивана не скърца и поема тежестта на тялото ви оптимално добре то това е добър знак;
  • Облегнете се внимателно на всяка една от седалищните зони. Всички облегалки на дивана трябва да предоставят еднакво удобство и ергономичност на гърба и кръста ви;
  • Огледайте шевовете. Те трябва да са равни и без стърчащи конци;
  • Повдигнете единия край на дивата до колкото това е възможно. Не трябва да се чува пращене или скърцане;
  • Запознайте се с механизмите – релакс, разтегателен, ракла. Използването им трябва да бъде лесно и удобно.

Диванът на първо място трябва да бъде много здрав, така че да може да устои на доста голяма товарносимост. Освен това е определящо да бъде удобен, тъй като само така ще ви осигури онова фантастично усещане за грижа и мекота.