За една уютна зима: Без компромиси с матрака в спалнята

Матраци

Макар и да сме далеч от режима на някои видове животни, и ние хората обичаме да прекарваме малко повече време в топлото легло, когато времето навън обещава сняг и минусови температури. Това обаче не е единствената причина, за да обърнем специално внимание на обзавеждането. В тази връзка веднага позиционираме матраци Нани, като основна предпоставка за уютно прекарани лежерни часове.

Ако до скоро най-качествените матраци, изработени от материали, които гарантират нашето здраве и добра кондиция се продаваха за цени, недостъпни за мнозина, то сега нещата стоят коренно различно.

На пазара ще намерите оторизирани представители на много от най-реномираните марки, които говорят сами за себе си. Цените ще ви изненадат приятно, нивото на изработка също. Дори и да си определите по-висок ценови праг, няма причина да съжалявате. Считайте, че сте вложили повече за вашето здраве и това на семейството си.

Що се отнася до марката Нани – от матраци, възглавници, протектори, рамки и много други, та чак до самото обзавеждане на спални, всекидневни или детски стаи, ще откриете буквално всичко Богатата продуктова гама трудно ще остави любителите на комфорта равнодушни.

За матраците

Оптималната позиция по време на сън е основна предпоставка да се сдобием с пълноценна почивка. Всичко останало е компромис, който в крайна сметка ще ни коства, доброто настроение, болките в гърба, продуктивността и дори имунитета.

Струва ви се пресилено?! Ни най-малко. Недостатъчно качествен сън води до драстични нарушения в организма. От това могат да бъдат повлияни обмяната на веществата, концентрацията, борбата със свободните радикали, хормоналният дисбаланс и намаленият имунитет. Последното едва ли е нужно на някого, особено предвид обстановката, в която живеем вече втора година.

Матракът е първата и основна грижа в осигуряването на удобство, но има и други подробности, които е добре да не подминаваме. Такива са оптималната температура по време на сън, тишината и тъмнината.

Прекалено високите градуси в спалнята не са подходящи дори и за онези от вас, които обичат да стоят на топло. Организмът по време на сън не се нуждае от същото, както през деня. Постарайте се през нощта температурата да не надвишава 22 градуса.

Използвайте за спалня най-тихата стая в жилището. Всеки звук би могъл да се окаже пречка за качествената почивка, дори и да е слаб. Това важи в пълна степен за често повтарящите се дразнители.

И на последно място, но не и по важност, е тъмнината. Тя е отговорна за производството на хормона на съня – мелатонин. Благодарение на него се създава усещане за сънливост, мускулите постепенно се отпускат и пада телесната температура.

Едва след това сте готови да се сгушите на удобния матрак и да се впуснете спокойни в страната на сънищата.

А за да си осигурите последното, не ви остава друго освен да посетите matraci-ms.bg и да направите една изгодна инвестиция за вашето здраве