ремонт на мивка

Насоки, съвети и решения при запушени мивки от Канал Техник

Ремонт и Строителство

У дома ползваме няколко вида мивки – кухненска, умивалник в тоалетната, мивка в банята. Несъмнено това са едни от най-важните елементи от оборудването на дома ни, тъй като са ресурс, който осигурява оптимално добра лична хигиена. За да функционират правилно мивките обаче е от съществено значение да ги поддържаме, почистваме и да не позволяваме сифоните им да се запушват. Днес ще ви запознаем с екип от професионалисти, които ни предоставят ценни съвети за това как да се грижим ефективно за мивките у дома.

Три причини да почиствате редовно сифоните на мивките

Решаващата им роля е онзи перспективен момент, който налага редовната профилактика на мивката. Не само, че коритата се замърсяват и губят своя блясък, но и онова, което попада в канализацията може да се окаже причина да не можем да ползваме мивката по предназначение. Ето някои интересни факти за това защо е необходимо да почиствате сифоните на мивката в дома си, за които алармират от Канал Техник:

Мивка
  • Намалява се риска от запушване на сифона;
  • Елиминират се неприятните миризми;
  • Оказвате грижа за хигиената си като дезинфикцирате от микроби, които се развъждат в каналите.

Много интересни препоръки и съвети ще откриете на https://kanaltehnik.com/отпушване-на-мивки/ за начините, които можете да приложите като профилактика на вашите сифони. А сред най-достъпните и евтини са редовно да ползвате препарати за канали, които имат не само профилактична роля, но същевременно с това елиминират миризмите и унищожават микроби, бактерии и всякакви невидими животинки, които се настаняват в канализационната система.

Когато мивката се запуши…

Колкото и а спазвате препоръките на специалистите е видно, че в даден момент нещата могат ад ескалират до ниво, в което сифона се запушва и с препаратите за битова химия не успявате да се справите ефективно. В слумая се намесва екипа на Канал Техник, който прилага по-сериозни методи и използва тежката артилерия да се справи със запушването.

За да се гарантира ефективност на услугата на първо място се прави анализ на причината за възникналата авария. Причините за запушването не винаги са свързани с непочистени канали и натрупали се остатъци от косми или храна. Възможни са и други инциденти, които са провокирали запушването. Съобразно това какво е забавило отичането на водата от сифона от Канал Техник могат да използват различни инструменти и уреди, които да подпомогнат решаването на казуса. А сред ефективно повлияващите проблема със запушването на мивки са:

  • Вакуум рачни инструменти;
  • Вода под налягане;
  • Специализирани инструменти за изваждане на твърди предмети;
  • Разглобяване на сифона и други.